Gå til sidens hovedinnhold

Slik feires Brann-gullet

Når Brann sikrer seriegull, for første gang siden 1963, kan man vente seg ville tilstander i Bergens gater. Sjekk bildekarusellen.

(iBergen.no): Lørdag kveld gikk australske Geelong til topps da de endelig vant mesterskapet i den australske varianten av fotball (rugby).

I likhet med Brann har man tørstet etter gull i Geelong, som ligger like utenfor Melbourne. Før lørdagens triumf hadde heller ikke de, i likhet med Brann, vunnet siden 1963.

Se bildekarusellen nederst i saken.

Rekord
Etter at triumfen var sikret med rekordstor margin, 163-44, gikk det vilt for seg i Geelongs gater.

- Under finalen var det nesten 98.000 tilskuere og etter at mesterskapet var sikret var det en drøss med folk ute i gaten og feiret, forteller Michael Glaason til iBergen.no.

Han er sportsjournalist i den australske avisen The Edge og følger Geelong tett.

Ute i gatene ble det festet helt til mandag og spillerne deltok i festlighetene med mannen i gaten. Utesteder holdt døgnåpent.

Vill festing
- Folk var helt ville! De har tørstet etter gull siden 1963, da det endelig ble en realitet ble folk hysteriske. Hovedgatene ble stengt og folk fløytet i hornene i bilene, danset på takene, skrek og jublet i ren entusiasme. Byen ble endevendt, forteller Glaason.

Til og med politiet firte på kravene til anstendig oppførsel.

- Det virket som om politiet var mer fleksibel under feiringen enn det de ellers er. Det er vel naturlig at man tillater litt mer fra publikum under slike omstendigheter.

Etter en hel helg med gullfeiring var det enkelte butikker og restauranter som holdt stengt mandagen, men Glasson opplyser at dagen derpå stort sett gikk som vanlig.

Ikke festdempere
Politiet i Bergen er forberedt på ville festtilstander, men ønsker ikke å love slakkere tøyler enn vanlig.

- Vi er kjent med at bergensere er feststemte, men vi kommer ikke til å forhåndsannonsere noen fleksibilitet. Vi vet folk kommer til å feste dersom Brann vinner, men vi kommer til å ha en fornuftig tilnærming til det hele, forteller politioverbetjent Preben Wallestad til iBergen.no.

Wallestad lover imidlertid at politiet ikke skal være festdempere.

Dersom Viking taper mot Tromsø søndag og Brann slår Lyn mandag er bergenserne seriemester for første gang siden 1963.

Se bildekarusellen nederst.

Alle bildene er brukt med tillatelse fra den australske avisen Geelong Advertiser.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien