Slik ferierer Aksel Lund Svindal

Foto: Samuel Kubani / Afp / NTB scanpix

- Jeg er nesten mer aktiv nå, enn jeg er til vanlig.

Aksel Lund Svindal har det travelt i løpet av alpinsesongen, og er på reisefot stort sett hele vinteren. Mellom treningsopphold på sommeren får han endelig mulighet til å slappe av, men benytter ikke anledningen til å late seg på stranden.

Sammen med kjæresten Julia Mancuso, som også er alpinist, ferierer han for tiden på Maui. På bloggen sin forteller den norske OL-vinneren at det går i ett fra morgen til kveld, fordi verken han eller kjæresten klarer å sitte stille.

- Jeg er nesten mer aktiv nå, enn jeg er til vanlig, skriver han på akselundsvindal.com.

Han forteller videre at en vanlig dag begynner på treningsstudioet klokken halv ni, før de går hjem for å spise, og så til stranden for å bade. Deretter unner de seg en liten hvilepause, før kiting eller vindsurfing står på planen.

- For meg handler ferie om å gjøre noe annerledes enn hva jeg gjør resten av året. Jeg trener hele året, men å trene i tropiske omgivelser er noe helt annet.

Se idylliske bilder fra Maui-ferien på Lund Svindals blogg.

Sesongens store mål for Lund Svindal er OL i Sotsji. Fra før har han olympisk gull i super-G fra Vancouver i 2010. Han har også flere VM-gull og sammenlagtseiere i verdenscupen. Forrige sesong kjørte 30-åringen inn til fem enkeltseiere i verdenscupen, hvorav fire var i super-G og én i utfor. Han ble nummer to sammenlagt, slått av østerrikeren Marcel Hirscher.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.