RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik forandrer de Liverpool

Foto: Montasje Scanpix/Getty Images / All Over Press
Sist oppdatert:
De amerikanske eierne har stått for den reneste vårrengjøringen på Anfield de siste månedene.

Kenny Dalglishs avgang føyer seg inn rekken etter at John W. Henry og hans Fenway Sports Group bestemte seg for å gjøre endringer i staben denne våren.

Da amerikaneren kjøpte klubben for 300 millioner pund i 2010, var han klar på at det lå store utfordringer foran dem.

- Førsteinntrykket mitt er at det kommer til å bli mye jobb. Det kommer ikke til å bli lett å kjempe med de andre storklubbene, sa Henry den gang.

At han tar jobben seriøst, kommer så langt tydeligere fram i antall avskjedigelser heller enn resultater.

Storstilt opprydding
Det er nemlig ikke få navneskilt som har blitt skiftet ut siden amerikanernes inntog, og både viktige - og litt mindre viktige - stillinger har blitt berørt:

Mannen med ansvaret for Liverpools internasjonale fotballskoler, Steven Taylor, ble etter hvert funnet unødvendig. Noe som kanskje ikke er så rart med tanke på klubbens satsing på britiske spillere.

Keepertrener John Achterberg ble forfremmet til a-lagstjeneste så sent som i fjor sommer. Også han har fått beskjed om å ta sin hatt (om han har en) og gå.

Jean Crisp var ansvarlig for å sikre et godt forhold til kundene, og forsikret samme sommer at Liverpool aldri igjen skulle ta fansen for gitt. Hva som skjærte seg her, er ikke godt å si. Det som kan sies med sikkerhet er at Crisp ikke lenger sitter i sin kjære stol.

Viser ingen nåde
Ved siden av disse «usynlige» sparkingene, har også større avganger funnet sted på stabsiden denne våren.

Ansvarlig for idrettsvitenskap, Peter Brukner, ble ansatt i klubben sommeren 2010. Dermed holdt ikke australieren lenger en snaue to år, før han fikk øksen av av John W. Henry.

I tillegg fikk kommunikasjonsdirektør Ian Cotton avskjed på grått papir, etter hele 16 år i klubben. Det skulle etter sigende være bred misnøye med Cotton blant andre ansatte i klubben.

Vårens til da mest oppsiktsvekkende liverpoolsparking kom 12. april, da sportsdirektør Damien Comolli måtte betale prisen for flere skuffende signeringer. Spillere som Andy Carroll, Stewart Downing, Charlie Adam og Jordan Henderson har alle slitt med å leve opp til forventningene.

Siste finpuss
Det skal også nærme seg exit for daglig leder Ian Ayre, som ifølge Daily Mail kan vente avskjedspapirene i postkassen i løpet av kort tid.

Med onsdagens nyhet om Dalglishs avgang, ser det ut til at John W. Henry omsider er i ferd med å få et Liverpool slik han selv ønsker seg.

Og med tanke på at Henry allerede har opplevd stor suksess med baseballaget Boston Red Sox, er det kanskje ikke så dumt å la han styre Liverpool-sjappa på sin måte?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere