*Nettavisen* Sport.

Slik forklarer Schleck nedturen

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

- Jeg var absolutt ikke i stand til å fortsette, forklarer Fränk Schleck.

22.05.12 17:35

Fränk Schleck (RadioShack-Nissan) sto som kjent av sykkelen under 15. etappe av Giro d`Italia søndag.

Klatreren fra Luxembourg orket rett og slett ikke mer. Andy Schlecks storebror klaget over en vond skulder de siste etappen før han brøt giroen.

Skaden skal ha kommet som følge av kollisjonen med Alex Rasmussen (Garmin-Barracuda) på etappe elleve til Montecatini Terme. Da tapte Schleck nesten minuttet til hovedfeltet, på en etappe som ble vunnet av spurteren Roberto Ferrari (Androni Giocattoli).

Det utspilte seg til en ordkrig via Twitter og flere medier mellom Rasmussen og Schleck (les mer om ordkrigen hos feltet.dk).

Schleck: - Jeg klarte ikke mer
Fränk Schleck forklarer på sin side den tidlige Giro d`Italia-exiten slik:

- Lørdag satt jeg på halen mesteparten av tiden. På den første stigningen ble jeg satt av, men laget ventet på meg. Jeg presset meg selv, nærmest pinet meg, hovedsakelig fordi jeg satt skjevt på sykkelen. Da jeg våknet søndag var skulderen vond. Ti kilometer ut på etappen klarte jeg ikke mer.

- Min høyre skulder har fått seg en trøkk og gikk ut av ledd - og siden jeg satt skjevt på sykkelen i mange dager ble den venstre siden av kroppen stiv. Jeg var nødt til å stoppe. Jeg kom hit som kaptein, med et sterkt lag i ryggen. De har jobbet for meg, og jeg har prøvd å levere noe tilbake. Jeg har vært fokusert, og det er derfor jeg fortsette fire dager etter velten. Jeg håpet at jeg skulle bli bedre for hver dag som gikk, sier han til lagets hjemmeside.

Lagets manager, Johan Bruyneel, la ikke skjul på at han er skuffet over eleven i et intervju med Tageblatt.lu søndag.

- Han skyldte på en vond skulder da han sto av giroen, men dagen før klatret han med de beste. Hans fysiske form kan ikke ha vært dårlig.

- Jeg er veldig skuffet over at han har gitt opp på en slik måte. Jeg er spesielt skuffet over hvordan han har sviktet laget, sa Johan Bruyneel.

Les også: - Schleck har sviktet laget

Avviser dårlig moral
Schleck lå som kjent på en brukbar 15. plass i sammendraget da han brøt, men 32-åringen viste framgang med en sterk klatreetappe lørdag. Da ble han nummer elleve på etappen til Cervinia.

Fränk Schleck avviser på sin side at kritikerne - som har hevdet at han har manglet motivasjon og vilje etter at han ble kastet inn i giroen uken før grunnet Jacob Fuglsangs skade - har rett.

- Jeg har hørt kommentarer om at noen mener at skaden min ikke er så alvorlig. Det er ingen som vet hvordan det føles og jeg var absolutt ikke i stand til å fortsette. Jeg er trist over at jeg måtte forlate giroen, avslutter 32-åringen.

PS! Giro d`Italia fortsetter med en 174 kilometer lang etappe mellom Limone del Garda og Falzes tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.