RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik forklarer VIF-kometen supermålet

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Sondre Olden (20) sikret Vålerenga viktige poeng i gullkampen.

VÅLERENGA - SARPSBORG 2-1:

JORDAL/GRØNLAND (Nettavisen): Sondre Olden har fått et skikkelig gjennombrudd i Vålerenga denne sesongen, og 20-åringen har imponert i den norske toppserien.

Unggutten har tidligere prøvd seg i Sverige og Canada på juniornivå, og ble draftet av KHL-klubben Dinamo Minsk i 2011, men har aldri spilt der.

I Norge har han tidligere spilt for Manglerud Star, og fikk sin debut for klubben tilbake i 2008. I 2012 kom han hjem til norsk hockey, og osloklubben Vålerenga.

Herlig scoring
20-åringen har fått bra med spilletid denne sesongen og tatt vare på sjansen. På 29 kamper står han bokført med fem scoringer og seks assists i GET-ligaen.

Ett av målene til Olden kom mot Sparta Sarpsborg tirsdag kveld. Målet var av det vakre slaget og sikret Vålerenga full pott i møtet med sarpingene.

Mike Ramsay sendte gjestene foran i første periode, før Morten Ask utlignet i andre periode. Drøye tre minutter inn i sluttperioden falt avgjørelsen.

- Vi vant droppen, men jeg måtte gå litt bakover for å få satt fart. Jeg så det var rom i midten, og da var det bare å skjære igjennom, sier Olden til Nettavisen.

- Da jeg så keeperen sette seg ned, var det bare å løfte pucken opp i mål, legger 20-åringen til.

Det ble et jevnt møte mellom de to storlagene i Jordal Amfi tirsdag, og målfattig. Det var gjestene som vant skuddstatistikken med 27-26, men hjemmelaget var best i målprotokollen.

Sparta-trener Roger Forsberg mener begge lag hadde nok sjanser til å avgjøre kampen, og skulle nok sett sine gutter tatt vare på mulighetene.

- Det var en jevn match, og den kunne vippet begge veier. Begge lag hadde nok sjanser til å avgjøre kampen, sier Sparta-treneren til Nettavisen.

Brukte ett sekund
Om ledermålet til Mike Ramsay, som kom ett sekund før slutt i første periode, sier svensken følgende:

- Det bare viser at det lønner seg å legge pucken rett på kassa, ofte så går den inn, sier Forsberg.

Det er Stavanger Oilers som topper GET-ligaen med 75 poeng etter 33 kamper, mens Vålerenga, takket være tirsdagens seier, følger hakk i hæl med 73 poeng.

Sparta Sarpsborg har ikke hatt sin beste sesong, og ligger som nummer fem. Vålerenga og Sparta møtes til ny dyst allerede torsdag, da i Sarpsborg.

- Da burde vi være litt mer skjerpet enn vi var i dag, sier matchvinner Sondre Olden om neste oppgjør.

GET-ligaen torsdag:
Vålerenga - Sparta Sarpsborg, 2-1
Lillehammer - Stjernen, 4-3

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere