*Nettavisen* Sport.

Slik går Norge til semifinalen

To bragdkamper til tross: Norges gullhåp er ute dersom de taper for Spania torsdag. Men med uavgjort eller seier er sjansene for semifinaleplass store.

02.02.05 13:47

Etter at Norge slo Sverige og Spania utlignet til 28-28 mot Serbia og Montenegro i sluttsekundene av den kampen, kan Norge avgjøre kampen om semifinaleplass selv. Men Gunnar Pettersens menn er likevel avhengige av å ta poeng mot Spania.

Slik kan det gå med Norge:
Taper Norge sin siste kamp er VM, er gullhåpet ute for våre nye håndballhelter. Men det blir plasseringsspill uansett.

Vinner Norge mot Spania går Norge videre. Norge vil da stå på sju poeng og gå videre uansett resultat i kampen mellom Kroatia og Serbia og Montenegro, som begge har seks poeng før siste kamp. Blir det uavgjort mellom disse to lagene, står alle tre med sju poeng. Norge går da videre på grunn av seier i det innbyrdes møtet med Kroatia.

Skulle Norge og Spania spille uavgjort, vil Norge bare gå videre dersom Serbia slår Kroatia. Spania vil da ryke ut fordi de har tapt for Kroatia, og er dårligere enn Norge og Kroatia på de tre lagenes innbyrdes oppgjør. Men hvis Norge spiller uavgjort og Kroatia vinner, er Norge slått ut. Norge klarer seg heller ikke med uavgjort dersom også Kroatia og Serbia spiller uavgjort.

Slik spilles siste runde (torsdag 3.februar):
Sverige - Tyskland 16,15
Kroatia - Serbia og Montenegro 18.15
Spania - Norge 20.15

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.