Slik gikk det med KHL-proffene

Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix

Grunnspillet i KHL ble avsluttet søndag.

17.02.13 21:41

Søndag ble siste serierunde i KHL spilt. Patrick Thoresens SKA St. Petersburg var allerede seriemester i den vestlige divisjonen, mens Mats Zuccarello Aasens Metallurg Magnitorsk også hadde sikret sluttspillplass.

Lars Haugens Dinamo Minsk lå på sluttspillplass før søndagens serieavslutning, men 2-3-tap hjemme mot Salavat Julaev gjorde sitt til at nordmannens lag havnet på den sure 10.-plassen. Kun de åtte beste i hver divisjon går videre til sluttspill.

Dermed er Haugens KHL-sesong over men den norske stjernekeeperen har hatt en fantastisk sesong.

Imponerende sesong
Landslagskeeperen endte med imponerende 93,3 i redningsprosent, noe som er fjerde best i KHL. Samtidig er Haugen den keeperen som har sluppet inn i gjennomsnitt nest færrest mål i hver kamp. Haugen endte sesongen med 1,81 gjennomsnittelige baklengsmål i årets serie.

Da Nettavisen snakket med målvakten i januar var han ikke klar over den gode statistikken han hadde.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Er det sant? Det er jo dritmoro! Det hadde jeg virkelig ikke trodd, sa Haugen til Nettavisen den gangen.

Haugen hadde en tøff start på sesongen ettersom Minsk hentet inn NHL-keeper Pekka Rinne til klubben. Men da den finske målvakten valgte å gi seg i den hviterussiske klubben fikk Haugen sjansen mellom stengene. Den sjansen tok han til de grader vare på.

Nordmannen spilte til sammen 22 kamper denne sesongen.

For to år siden hadde de færreste i Norge hørt om Lars Haugen. Nå er han en av de aller beste keeperne i KHL.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle toppe målvaktsstatistikken i KHL for to-tre sesongen siden, uttalte Haugen til Nettavisen tidligere i vinter.

Stor stjerne
Patrick Thoresen har flere sesonger bak seg i KHL. Hamar-gutten er en av de aller største stjernene i proffligaen, og han har vært meget imponerende denne sesongen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Thoresen endte til slutt med 51 målpoeng på 52 spilte kamper. Storhamar-gutten scoret 21 mål og hadde 30 assisterende pasninger. Det gjorde han til den fjerde beste poengplukkeren i KHL.

SKA St. Petersburg, som er Thoresens klubb, vant den vestlige divisjonen med 115 poeng totalt. CSKA Moskva havnet på andreplass med 96 poeng.

Ble bedre og bedre
Mats Zuccarello Aasens Metallurg Magnitogorsk var klare for sluttspillet før søndagens kamp. Den tekniske nordmannen med en fortid i New York Rangers spilte 44 kamper denne sesongen, og endte med 28 målpoeng.

Oslo-gutten slet lenge med en del småskader, og det tok litt tid før han fikk sving på sakene.

- Det går greit om dagen. jeg føler meg bedre for hver dag som går. Det tok litt lenger tid enn ventet å komme tilbake etter skaden i høst, sa «Zucca» til Nettavisen tidligere i vinter.

Teknikeren uttalte også at han trives godt i Russland, og at han kan tenke seg å bli værende i noen sesonger til, men at han også gjerne vil returnere til NHL en gang i fremtiden.

Laget til «Zucca» endte på 4.-plass i den østlige divisjonen i KHL med 93 poeng, noe som var 11 poeng færre enn Ak Bars som vant divisjonen.

Lagene i KHL skal nå ut i sluttspill for å kjempe om Gagarin Cup-pokalen.

Det har ikke lyktes Nettavisen å komme i kontakt med de tre norske KHL-spillerne søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.