Gå til sidens hovedinnhold

Slik gjør «verden» narr av Solskjær

Må bli toppscorer i Premier League og sprenge månen i luften.

Torsdag ble det klart at Ole Gunnar Solskjær tar over som ny manager i Premier League-klubben Cardiff.

Dermed står nordmannen overfor en svært stor oppgave. Ikke bare sliter waliserne sportslig, de har også en eier av den litt uortodokse typen.

Vincent Tan er mannen som byttet ut Cardiffs tradisjonelle blå drakter med røde og sto hardnakket på at klubben skulle hete Cardiff Dragons.

Tan er også mannen som nylig sparket skotske Malky Mackay, mannen som førte Cardiff opp i Premier League så sent som våren 2013.

Cardiff-eieren ansatte nylig også 23 år gamle Alisher Apsalyamov som sjefsspeider i klubben. Han har fra tidligere ingen erfaring fra fotballen.

På toppen av dette har Tan vist seg som en eier med mange meninger og lite kunnskap om fotball. Derfor er det kanskje ikke så rart at vitsene florer på Twitter torsdag.

Tøffe krav
En tweet som blant annet er mye delt, er en angivelig liste over hvilke krav Vincent Tan har satt til sin nye, norske manager,

På listen, som altså er et forsøk på å være morsom, står det følgende ni krav:

1.) Vinne VM, 2.) Bli toppscorer i Premier League, 3.) Vinne Super Bowl, 4.) Kvalifisere seg for Champions League, 5.) Finne Nemo, 6.) Øke batterilevetiden på iPhone med minst 20 prosent, 7.) Sørge for at Freddos (sjokolade) koster 10 pence igjen, 8.) Signere keeperen fra Mars-reklamen, 9.) Sprenge månen i luften.

I tillegg til denne listen, som blir omtalt som Solskjærs 12-månedersplan i Cardiff, er det også blitt posten en rekke andre morsomheter på nordmannens bekostning.

«Smart trekk av Solskjær. Det er umulig å tape på dette. Tan er et mareritt å jobbe med, så han får nok skylden om det går galt, uansett», tvitrer brukeren Dying Minutes.

«Hører rykter om at Vincent Tan er rasende på #Solskjær. Lite aktivitet på overgangsmarkedet, og 0 poeng fikk det til å koke over», tvitrer Henrik Sandhaug fra Norge.

«Vincent Tan: Jeg har gitt Solskjær beskjed om at hvis Cardiff Reds rykker ned fra La Liga, så får han sparken», skriver brukeren Kiprotich Kirui.

«Solskjær tok jobben for å sørge for at Manchester United fikk seg en seier. United kommer til å kjøre over Cardiff neste uke», skriver Athena Kugblenu.

- Flott møte
På en pressekonferanse torsdag sa Solskjær at han hadde blitt forsikret av Tan om at han ville få totalt kontroll over det sportslige i sin nye klubb.

- Han er eieren, og ønsker at klubben skal være suksessfull. Jeg hadde et flott møte med ham, og han bekreftet at han ønsker å hjelpe klubben til å bli den Premier League-klubben vi ønsker den skal være, forteller nordmannen.

Det blir imidlertid en tøff start på managerkarrieren i England for nordmannen. Solskjærs tre første kamper i sjefsstolen er alle vanskelige bortekamper.

Cardiff møter Newcastle borte i cupen og Manchester City borte i Premier League. Deretter venter Manchester United, Solskjærs gamle klubb, på Old Trafford.

Noen flere morsomheter fra Twitter:

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED

Kommentarer til denne saken