Den norske mestertrøyen har flere ganger blitt kåret til en av feltets vakreste trøyer.

Med sine røde, blå og hvite farge har den vært lett gjenkjennelig for alle norske sykkelfans.

Da Alexander Kristoff i fjor vant NM for andre gang fikk han æren av å bære den nasjonale mestertrøyen i et helt år.

Som vi kan se av bildet over valgte BMC (laget han syklet for i fjor) en tradisjonell norsk mestertrøye, med flagget «malt» utover hele trøyen.

Men BMC ønsket ikke å forlenge kontrakten med den spurtraske nordmannen, som fortsatt jakter sin første proffseier i utlandet, og dermed gikk turen videre til det russiske laget Katjusja.

Det betyr nye lagkamerater, nye ledere og ikke minst et nytt design på drakten.

sin egen hjemmeside har Katjusja-laget lagt ut en oversikt over alle sine ryttere, med bilde. Der får vi også for første gang se hvordan mestertrøyen Kristoff skal kjøre med neste sesong mest trolig kommer til å se ut.

Det russiske laget har valgt en design hvor hvit er hovedfargen, og hvor det norske flagget har fått en sentral plass midt på trøyen. Med andre ord en drastisk forandring fra de norske mestertrøyene vi er vant til å se.

- Jeg liker trøyen ganske godt, men den blir nok litt vanskelig å holde ren, sier Kristoff smilende til procycling.no

Alexander Kristoff starter sesongen på den spanske ferieøyen Mallorca, med rittet Mallorca Challange, den 5. februar. Vi nordmenn må nok smøre oss med tålmodighet og vente helt til Tour of Oman (starter 14. februar) eller Omloop Het Nieuwsblad den 25. februar før vi får se den nye mestertrøyen på TV-skjermen.

Hele det foreløpige rittprogrammet til Alexander Kristoff finner dere her!

Hva synes du om den nye norske mestertrøyen Alexander Kristoff skal kjøre med i hvert fall det neste halvåret?