Slik har han ikke jublet på fire år

Foto: Reuters/Scanpix

Adam Malysz tok sin første verdenscupseier siden 2007.

21.01.11 20:08

Tom Hilde ble beste nordmann under verdenscuprennet i polske Zakopane fredag kveld. Asker-gutten ble til slutt nummer syv i konkurransen.

Hilde vartet opp med et hopp på 127,5 meter i første omgang, og lå også da som nummer syv, før han svevde ned til 130 meter i andre omgang.

Nordmannen var imidlertid aldri i nærheten til å ture vinneren, hjemmefavoritt Adam Malysz.

Suveren Malysz
Den polske veteranen slo til med hele 138,5 meter i første omgang og ledet klart foran tyske Severin Freund og østerrikske Gregor Schlierenzauer.

Dermed sto Malysz igjen til sist på toppen i andre omgang. 33-åringen virket tydelig nervøs, og nesten litt skjelven i knærne, men landet på 128,5 meter.

Og det holdt i massevis. For selv om østerrikeren Andreas Kofler hadde hoppet meget godt i andre omgang og svevd ned til 134,5 meter, hadde Malysz et for stort forsprang.

Polakken endte til slutt på 269,9 poeng, mens Kofler ble stående på 264,5 poeng. Severin Freund kapret tredjeplassen med et andrehopp på 130 meter og 264 poeng. Deretter fulgte Simon Ammann, Thomas Morgenstern og Schlierenzauer.

Dette var Malysz' 39. verdenscupseier i karrieren og hans syvende pallplassering denne sesongen. Det hadde gått nesten fire år siden han sist vant et verdenscuprenn. Sist han gikk til topps var i Planica i 2007.

Bra av Romøren
Av de øvrige norske leverte Bjørn Einar Romøren, som hoppet lengst av de norske i kvalifiseringen hederlig innsats i Zakopane.

Bærum-gutten lå på 17.-plass etter første omgang med et hopp på 122 meter, men med 133 meter i finalen avanserte han til en 11.-plass.

Johan Remen Evensen leverte 130,5 meter i sitt første hopp, men slo av betydelig i andre omgang med 122,5 og ble til slutt nummer 14.

Anders Bardal hoppet henholdsvis 123,5 meter og 124,5 meter og måtte ta til takke med en 22.-plass.

Rune Velta og Ole Marius Ingvaldsen var ikke kvalifisert til fredagens renn.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Hopp

Mest lest på Sport

Annonsebilag