Gå til sidens hovedinnhold

Slik hetses Capello i britisk presse

Nå krever britisk presse at Harry Redknapp blir ny landslagstrener.

London (NTB-AFP): Fire måneder før fotball-EM står England uten landslagssjef. Fabio Capello får så hatten passer i de engelske avisene etter at han onsdag kveld trakk seg fra jobben.

«Arryvederci», skriver både The Sun og Daily Mirror. Det italienske ordet arrivederci betyr «vi ses igjen». Finessen er omskrivingen til 'Arry, som er kallenavnet til mannen som trolig overtar trenerjobben, nemlig Tottenham-manager Harry Redknapp.

Onsdagen ble en spesiell dag for Redknapp. Først ble han frikjent for skattejuks. Noen timer senere kom meldingen om at Fabio Capello hadde trukket seg fordi han ikke kunne akseptere at Englands fotballforbund la seg bort i hvem som skulle være kaptein for England.

Henry Winter i Daily Telegraph skriver i sin spalte torsdag at Capello «strittet med beina som en liten gjenstridig unge». Independent mener at det å gi seg som landslagssjef fordi fotballforbundet fant det upassende å bli ledet av en spiller tiltalt for rasisme som «patetisk».

Oliver Holt i Mirror omtaler Capellos trenertid for England som «forvirrende, apatisk, middelmådig og preget av dårlig kommunikasjon». Capello har trent England siden desember 2007. Flere mener han burde gått etter VM i 2010. Nå forsvinner han i stedet fire måneder før EM-sluttspillet i Polen og Ukraina. (©NTB)