Slik holdes Edu skadefri

Lyns angrepsstjerne er tilbake mot Lillestrøm neste mandag, men han må jobbe for å holde seg skadefri. Sjekk hva han må gjøre.

(iOslo.no): Siden seriepremieren mot Sandefjord 9. april har Edu slitt med krampetrekninger på bakside av høyre lår. Dette gjorde at han måtte forlate banen allerede da sesongen 2007 var 20 minutter gammel.

Alternativ trening
De siste ukene har han trent alternativt. Både sykling, styrkeøvelser og lett jogg har stått på timeplanen. Sent i forrige uke trente imidlertid nigerianeren for fullt og Lyn håper han kan gjennomføre skikkelige treninger med laget denne uken også.

- Edu kan komme til å bidra i neste kamp, ja. Han ser ut til å være skadefri og forrige uke gjorde han ulike styrkeøvelser. Fredag og lørdag trente han med laget. Vi håper han kan gjennomføre vanlige økter med laget hele denne uken. Da kan han være spilleklar til neste kamp, sier Geir Kåsene til iOslo.no. Han er fysioterapeut hos Lyn.

Selv om spilleren nærmer seg å bli klar til kamp, må han ta sikte på å yte ekstra for å unngå å bli skadet igjen. Kåsene ønsker ikke å si for mye om diagnosen til Edu i media, men forteller mer velvillig om hva spilleren må gjøre for å unngå å bli satt ut av spill.

- Skaden må han ha i bakhodet. Selv om han blir klar til kamp må han fortsette å jobbe selv for å unngå å bli skadet igjen. Han må bare fortsette med det han har gjort – harde, spesifikke øvelser. Han må gjøre ulike øvelser for bakside av lår, eksentriske øvelser, sier Kåsene.

- Mange gode
Men selv om Lyn-stjernen følger opp er det ingen garanti for at han ikke blir skadet igjen. Kåsene tror ikke plagene vil vedvare, og forteller at mulighetene for føling i fortsettelsen vil være betydelig redusert.

Selv om Lyn-trener Henning Berg helt sikkert er glad for å få Edu tilbake i kamp, holder han seg nøktern i forhold til å si for mye om det.

- Edu er en bra spiller, men vi har mange gode spillere. Jeg håper alltid vi kan velge blant så mange som mulig når vi skal spille kamp, sier Berg i svært så kjent stil.

Lyn har, tross uten sin største stjerne, kommet godt i gang i serien. Etter tre kamper står laget med seks poeng - etter å ha vunnet begge hjemmekampene. På topp har de spilt med Kim Holmen og Magnus Powell. Dylan Macallister, som hadde en god vinter, er også tilgjengelig etter å ha sonet karantene i de to første kampene. I tillegg er Bala en spiller Berg kan bruke på topp.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag