RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik hyller de Jacobsen

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Etter Anders Jacobsens seier i hoppuka, kommer kommunen til å gjøre stor ære på ham.

Jacobsen satte Hønefoss og Ringerike kommune på kartet da han vant hoppuka på første forsøk.

Sånt passerer ikke ubemerket.

- Vi kommer til å gjøre ære på ham, men det aller største hensynet er at han nå er midt i en sesong. Derfor vil vi ikke gjøre noe altfor stort på det nåværende tidspunkt. Vi vil ikke forstyrre oppkjøringen til Vikersund eller resten av sesongen, sier kultursjef Jan Berg i Ringerike kommune til Nettavisen.

Men:

- I dag, utenfor hjemmet til Anders, så vil det komme en masse mennesker sammen med ordføreren og meg. Da vil vi overrekke ham 25 langstilkede røde roser. Men det blir bare en kort seanse, fortsetter han.

Show i vente?
På lang sikt kommer imidlertid kommunen til å slå på stortromma. Sist det skjedde var da kommunen hyllet Frode Andresen og Gunn Margit Andreassen i 2002. Nå vil trolig noe liknende skje igjen.

- Vi har egentlig ikke snakket om det som skal skje på lang sikt, men i 2002 hadde vi et stort show på søndre torg for Frode og Gunn Margit. Det var musikk, stor kake og de fikk noen pene utmerkelser, sier Berg.

En gang hvert år samler også kommunen de lokale utøverne som har utmerket seg i løpet av året. Det kan være norgesmestere, vinnere av verdenscup eller olympiske mestere. Dit blir Anders Jacobsen invitert i år. Disse får da blant annet et stipend.

- Men det er mer av den symbolske arten – 3.000 kroner, sier Berg.

Stor betydning
Og er strålende fornøyd med at Jacobsen setter Hønefoss på kartet.

- Kommunen vår har kanskje ikke alltid hatt det beste stempelet, så det er klart at hver gang ordet Hønefoss nevnes sammen med noe positivt, så er det ypperlig markedsføring. I tillegg er det helt topp for ungdommen. For å ta Frode Andresen som et eksempel. Vi ser jo at han har skapt en veldig stor interesse for skiskyting. Etterveksten har vært stor, sier Berg.

Han tror også at ekstra mange ringerikinger vil reise til Vikersund-rennene til helga.

- Det er i hvert fall mange flere som reiser nå enn om unge Anders ikke hadde hoppet så godt som han har gjort, sier kultursjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere