RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik hyller Norge Bjørndalen

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Superveteranen jublet ikke alene.

Lørdag gikk Ole Einar Bjørndalen inn til gull under OL i Sotsji. Dermed tangerte han Bjørn Dæhlie som tidenes vinterolympier.

Dette var første gang Bjørndalen vant et individuelt OL-gull siden 2002 og første gang han vant en individuell mesterskapsmedalje siden 2009.

40-åringen har heller ikke gått til topps i et individuelt verdenscuprenn siden 2012, men den 8. februar 2014 klaffet alt for superveteranen.

Bjørndalen står nå med 12 medaljer totalt i OL-sammenheng. Det er like mange medaljer som Bjørn Dæhlie. 40-åringen har nå syv gull totalt.

Og det er tydelig at Bjørndalens suksess har engasjert nordmenn. Etter at seieren var sikret var nettsamfunnet Twitter full av gratulasjoner til veteranen.

Prominente folk som Erna Solberg og Jonas Gahr Støre sendte sine gratulasjoner og det samme gjorde både idrettskollegaer og mann i gaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere