Slik jubler de for norsk VM-exit

Foto: Daniel Maurer (AP/Scanpix)

- Skuffende, selvfølgelig, innrømmer sportssjef Petter Salsten.

18.05.10 20:08

CANADA - TSJEKKIA 2-3 (se kampfakta):

Det var en ishockeybombe av de helt sjeldne da Norge slo stornasjonen Tsjekkia 3-2 i grunnspillet i VM.

Tirsdag skulle det imidlertid bli tsjekkerne som lo sist. De slo Canada 3-2 i den siste kampen i mellomspillet, og er dermed klare for kvartfinalen på Norges bekostning.

Norge hadde vært i en overraskende og imponerende kvartfinale om Canada hadde slått Tsjekkia, men slik gikk det altså ikke.

Det startet riktig nok bra, sett med norske øyne, da Ray Whitney sendte kanadierne i føringen etter knapt sju minutter. Men Lukas Kaspar utlignet på tampen av første periode, og i andre avgjorde Tsjekkia det hele til sin fordel.

Jaromir Jagr satte inn 2-1, før Jakup Klepis forseglet Norges VM-skjebne. For at Canada reduserte til 2-3 ved matt Duchene i sluttminuttet hjalp ingenting.

- Ikke så spennende
- Det er skuffende, selvfølgelig, innrømmer Norges sportssjef Petter Salsten overfor Nettavisen umiddelbart etter kampslutt.

- Vi hadde selvfølgelig håpet å gå videre. Men vi var forberedt på at det kunne gå denne veien. Og Tsjekkia var såpass solide og såpass mye bedre enn Canada i denne kampen at det etterhvert ikke var så spennende, medgir han.

Til tross for tirsdagens skuffelse, er den umiddelbare oppsummeringen av den norske VM-innsatsen positiv. Kanskje ikke så rart, tatt i betraktning at Roy Johansens menn av mange var spådd en tøff kamp mot nedrykk.

- Vi skal selvfølgelig evaluere, men hovedinntrykket nå er at vi har gjort et veldig bra VM. Forutsetningene var spesielle, ettersom mange av spillerne som har vært toneangivende de siste årene meldte forfall, poengterer Salsten.

- Små marginer
- Var dere på forhånd innstilt på at Norge skulle havne i nedrykkspulja?

- Vi var forberedt på alle eventualiteter. Det er små marginer mellom nedrykksspill, mellomspill og sluttspill. Men vi er glade for at Norge vant tre av seks kamper i et A-VM og unngikk spill om nedrykk også i år, sier Petter Salsten.

Tirsdag kveld feirer det norske laget VM-innsatsen med en god middag, før turen går hjem til Norge onsdag.

Se alle VM-resultater her

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.