*Nettavisen* Sport.

Slik kan Cav bli historisk

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Den ferske verdensmesteren vil gjøre noe verken Tom Boonen eller Oscar Freire klarte.

Mark Cavendish ble som kjent verdensmester i København søndag.

Blant de mange sultne rittarrangørene har ASO trukket det lengste strået. Tirsdag bekreftet de at Mark Cavendish stiller til start i den prestisjefulle sprinterklassikeren Paris-Tours.

Kan det bli mer perfekt enn som så? Trolig ikke.

Sterkt lag i ryggen
Briten debuterer mest sannsynlig i verdensmestertrøyen - hvis han ikke stiller start i Paris Bourges tre dager tidligere, noe som er lite trolig - søndag niende oktober.

Og da kan Cavendish bli historisk. 26-åringen kan nemlig bli den første som vinner på Avenue de Grammont i regnbuetrøyen, det klarte ikke Oscar Freire og Tom Boonen i henholdsvis 2004 og 2005.

Med på laget i Paris-Tour får han med seg sølvvinneren fra København-VM, Matthew Goss. Hvis vi også tar med John Degenkolb og Bernhard Eisel, som også blir bekreftet av arrangøren, ligger det meste til rette for HTC-Highroad-suksess om snaue to uker.

Hushovd?
Her (ekstern lenke) kan du se hvilke andre ryttere arrangøren forventer på startstreken. Legg merke til at Thor Hushovds står oppført, men det tar vi med en lite klype salt.

Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, skrev nemlig følgende på plussbankcervèlos hjemmeside mandag:

- Sesongen er over for hans del, neste gang han konkurrer så er det i BMC-trøya. Når neste sesong skal planlegges så vil VM-erfaringen brukes for det den er verdt. For i 2012 er det to mesterskap med både OL og VM. Thor gjør ikke samme tabbe en gang til.

Mark Cavendish har ikke deltatt i Paris-Tours, som for øvrig har blitt arrangert 104 ganger siden 1896, tidligere.

Gazzetta dello Sport meldte tirsdag at Cavendish trolig deltar i Giro del Piemonte (13. oktober) og deretter Giro di Lombardia (15. oktober).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.