Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik kan Godset-Kamara bli historisk

Foto: Ole Jonny E. Hansen / Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
Spissen kan knuse rekord fra 1992.

DRAMMEN (Nettavisen): Ti mål på ni kamper har Ola Kamara scoret siden han returnerte til Strømsgodset i sommer.

Ti mål på ni kamper betyr at Ola Kamara er nummer tre på toppscorerstatistikken i Tippeligaen.

Og bare for å banke det skikkelig inn. Ola Kamara har spilt ni kamper denne sesongen, og er nummer tre på toppscorerstatistikken i Norges øverste divisjonen.

Fem kamper gjenstår av sesongen, noe som betyr at Kamara maks kan få med seg 14 kamper for Strømsgodset i Tippeligaen i 2013.

Scorer 23-åringen like hyppig i sine fem siste kamper, som han har gjort i sine ni første, så er det store sjanser for at Kamara faktisk blir toppscorer i Tippeligaen.

Foran seg på listen før søndagens oppgjør mot Vålerenga har spissen kun Frode Johnsen (12 mål) og Hamed-Allah (11 mål). Det er ikke umulig å hente inn disse gutta.

Ny rekord
Skulle Ola Kamara bli toppscorer i Tippeligaen med kun 14 kamper under beltet, vil det være rekord. Ingen har tidligere blitt toppscorer med så få kamper i løpet av en sesong, siden Tippeligaen ble etablert i 1991.

Den nærmeste vi kommer er Kjell Roar Kaasa, som scoret 17 mål på 16 kamper for Kongsvinger i 1992.

Karl-Petter Løken ble toppscorer med 12 mål på 20 kamper i 1991, mens Mons Ivar Mjelde ble toppscorer med 19 mål på 20 kamper for Lillestrøm i 1993. De to er nærmest Kaasa.

Det skal imidlertid nevnes at det i perioden 1991 til 1994 kun ble spilt 22 ligakamper i Tippeligaen per sesong, så Kaasa, Løken og Mjelde var involvert i de fleste kamper.

I 2010 nettet også daværende Vålerenga-spiller Mohammed Abdellaoue 15 mål på 20 kamper for osloklubben, men han ble ikke toppscorer det året, det ble Baye Djiby Fall.

Strømsgodset møter Vålerenga (h), Aalesund (b), Start (h), Tromsø (b), og Haugesund (h) i de fem siste kampene. Kamara har tro på at han kan ta rekorden.

- Det er gøy, det, absolutt og jeg har siktet meg inn mot toppscorerposisjonen, sier han til Nettavisen.

(artikkelen fortsette under bildet)

- Men skulle jeg gå målløs av banen i de fem siste kampene, vil jeg likevel ha en bra statistikk å vise til denne sesongen, 10 mål på 14 kamper, sier Kamara.

- Bryr meg ikke
Kamara forteller at han alltid har ambisjoner om å score så mange mål som mulig, og at det derfor er naturlig å sikte seg inn mot en toppscorertittel.

- Jeg hadde som mål å bli toppscorer sist sesong også, men da ble det kun 11-12 scoringer. Hvor mange mål det ble, kommer litt an på hvem du spør, sier han med et smil.

- Hva sier det om nivået at du kan bli toppscorer på kun 14 kamper?

- Det bryr jeg meg ikke noe om. Det eneste jeg tenker på nå er neste kamp, sier den formsterke spissen.

- Hvorfor har du bøttet inn mål i høst?

- Jeg er god i form. Det er hovedårsaken. Når du er i god form så kommer målene som et resultat av det, sier Godset-spilleren.

Kamara ble hentet tilbake til Godset før høstsesongen etter opphold i Østerrike og Tyskland. I vinter signerte spissen for den østerrikske klubben SV Ried.

Oppholdet der ble imidlertid kortvarig.

- Ried er et lite sted for en oslogutt. Det bor omtrent 5000 mennesker der. Så oppholdet mitt der ble ikke helt som jeg hadde sett for meg, forteller 23-åringen.

3689170

- Jeg hadde en fin tid der i sesongoppkjøringen, og kom godt overens med spillerne der, men jeg ønsket meg fort til et større sted, og derfor dro jeg til 1860 München, sier han.

- Var lærerikt
Oppholdet i den tyske Bundesliga 2.-klubben ble heller ingen suksesshistorie for nordmannen, og slik endte han opp igjen i Norge i sommer. Kamara mener likevel erfaringen var lærerik.

- Det er mange nye inntrykk som jeg har fått med meg på grunn av tiden der. Jeg lærte blant annet at jeg må jobbe enda hardere for å lykkes, sier han til Nettavisen.

- Jeg føler at oppholdet i 1860 München var veldig lærerikt, selv om det ikke var like bra sportslig. jeg var ikke i den beste formen da jeg kom dit, sier han videre.

Godset-spissen er uansett klar på at han nå spiller for et bedre lag, enn det han gjorde i Tyskland. 1860 München ligger for tiden på en sjuendeplass i ligaspillet.

- 1860 var ikke all verdens gode. Hadde vi møtt dem med Strømsgodset, så hadde vi vunnet fire av fem ganger mot dem, mener 23-åringen.

Mannen med ti mål på ni kamper utelukker ikke at han også neste sesong kommer til å spille for Strømsgodset, men er åpen for en ny tur utenlands.

- Vi får se. Her blir det kanskje muligheter for Champions League-kvalik eller Europa League neste sesong. I Norge er det kun Godset jeg vil spille for, sier han.

- Men skulle det komme en mulighet for en drømmeovergang i løpet av høsten og vinteren, noe jeg virkelig har lyst til, så drar jeg gjerne ut igjen.

- Vil prøve igjen
Han har med andre ord ikke mistet lysten på livet som utenlandsproff.

- Det forrige oppholdet jeg hadde ga meg såpass mye at jeg har lyst til å prøve meg ute igjen, sier Kamara.

I høst kan Kamara også få sin A-landslagsdebut. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har tatt ut spissen i troppen til høstens siste VM-kvalifiseringskamper.

- Med Per-Mathias får Norge noe nytt, som folk har etterlyst en stund. Men landslaget tenker jeg ikke så mye på nå. Først er det neste seriekamp som er viktig, sier spissen.

Før lørdagens møte med Vålerenga hjemme på Marienlyst ligger Strømsgodset på andreplass i Tippeligaen med 50 poeng fra 25 kamper.

Vålerenga er nummer elleve med 30 poeng.

Rosenborg topper tabellen med 52 poeng fra like mange kamper. Trønderne spiller hjemme på Lerkendal mot bunnlaget Hønefoss søndag kveld.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!