Gå til sidens hovedinnhold

Slik klarer Stabæk seg uten Gunnarsson

Flere islendinger står i kø for å ta over arven etter Veigar Páll Gunnarsson.

STABÆK - STRØMSGODSET 2-0:

Island er ikke videre folkerikt land, og er heller ikke sentralt plassert på fotballkartet.

Men for Stabæk er islendingene både mange, og særs viktige på fotballbanen.

Veigar Páll Gunnarsson, som gikk til Vålerenga i slutten av juli, er toppscorer for klubben i årets Tippeliga, med ni nettkjenninger.

Mot Strømsgodset lørdag beviste to av Gunnarssons landsmenn at Stabæk klarer seg utmerket uten scoringsfoten hans. Bjarni Olafur Eiriksson og Pálmi Rafn Pálmason sørget for to scoringer, tre poeng, og fjerdeplass på tabellen.

Islendingene herjer på Telenor Arena
Både Eiriksson og Pálmason ble hentet fra den islandske klubben Valur. Sammen med Páll Gunnarsson har de gjort seg bemerket på Telenor Arena, og scoret henholdsvis ett og fire mål for Fornebu-gjengen denne sesongen.

Mot Strømsgodset puttet de ytterligere én scoring til hver på statistikken.

Eiriksson headet inn 1-0-målet på en corner fra Mikkel Diskerud. Pálmason doblet til 2-0 på et flott gjennomspill av Johan Andersson, som snappet opp en forferdelig pasning fra Godset-forsvaret. Alene med keeper Adam Larsen Kwarasey plasserte Pálmason ballen lekkert i nærmeste kryss.

På overtid fikk Gilles Ondo direkte rødt kort etter at han slo til Alexander Aas.

Andreplassen innen rekkevidde
Stabæk tok styringen på eget kunstgress før pause. Med unntak av scoringen til Eiriksson etter sju spilte minutter, lot imidlertid målsjansene vente på seg.

Også andreomgangen gikk rolig for seg. Med nok en scoring til Stabæk, og ikke så mye som en halvsjanse til gjestene fra Drammen, fikk ikke de få fremmøtte på Telenor Arena akkurat føle på stemningen.

Stabæk vant fortjent 2-0, og tok med det sin fjerde strake trepoenger. Alle har kommet etter at Henning Hauger forlot klubben til fordel for Bundesligaen, og med Mikkel Diskerud i Haugers sko.

De stripede har nå like mange poeng som Tromsø på tredjeplassen. På andreplassen ligger Brann med ett poeng mer, og én kamp mer spilt.

Strømsgodset henger fortsatt med i den tette tabelltoppen. Drammenserne ligger på sjetteplassen, men med én kamp mindre spilt enn Brann, kan Deila fort hente inn tre poeng og klatre til tabellens andreplass.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken