*Nettavisen* Sport.

Slik løser Håkon Einar Hansen 60-millioners gåten

Foto: hesteguiden.com

Med tidenes pott i V75 har Håkon Einar Hansen gjennomanalysert ukens V75 og funnet fantastiske objekter. Sjekk ukens V75-tips.

12.03.11 09:56

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Det er en av årets mest spennende kjøringer som står for tur, når det er felles V75-omgang under Unions-travet på Momarken denne lørdagen. En kupong som er levert hos en norsk kommisjonær som er alene om å ha krysset av for alle syv vinnerne ved denne anledningen kan vinne svimlende 60 millioner kroner, og vi klemmer til med to frekke bankere denne gangen. Undertegnede er aldri redd for å prøve seg på noen friske varianter, og magefølelsen er særdeles god ved denne anledningen (og den skal man følge).

Vår første banker for dagen dukker opp allerede i innledningen på denne rebusen, og med forventet veldig tøft tempo på forestillingen i dette sprintløpet for varmblodshester har vi ståltro på at 11 Løjtens Q.C. feller samtlige til slutt. Undertegnede har sjekket opp de svenske hestene via ATG`s løpsarkiv, og når ingen av de har imponert meg voldsomt synes vi det ser fryktelig spennende ut å prøve seg på et helfrekt bankerspill på den svært kapable Westergård-traveren.

Imponerte oss voldsomt ved flere anledninger i fjor i feilfrie løp (og med startspor i andre rekke anser vi faren for galopp for å være minimal), og når Enjoy Lavec-sønnen kunne vinne nærmest ukjørt på superfine 13.9 full vei i den fjerde siste starten sier det sitt om hva som bor i denne hesten. Det er ikke slik at hestene til Bo Westergård trenger løp i kroppen etter litt pause (som de fleste andre må ha), og vi forventer at 5-åringen presterer helt på topp direkte.

Treningsrapporten er udelt positive, og Momarkens lange oppløp passer trolig som hånd i hanske. Vi snakker da om et foreløpig femtevalg i spillet (16-prosenter), og i et løp som etter vårt skjønn ellers krever veldig bred gardering for å kunne føle seg på den sikre siden, satser vi på at den flygende dansken gir oss en pangstart på lørdagens V75-omgang (blir trolig spilt opp til et tredjevalg).

Vår rangering: A: 11 B: 2-5-4-10-6 C: 3-9-8 D: 1-12-7

Vil du være med å kjempe om gigantpotten i V75 lørdag? Kjøp en andelskupong her

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Rett analyse?
Tradisjonsrike Østfoldpokalen for kaldblodseliten venter oss i den fjerde avdelingen, og dersom vi har lest løpet riktig blir eierne til 5 Neslands Loke 125.000 kroner rikere på lørdag. Dundrer til tet gjør 7 Norheim Faksen, men vi er rimelig trygge på at kusk Tom E. Solberg er helt klar på at denne hesten foreløpig ikke har psyke nok til å ta i mot eliten på full vei fra spiss, og da sitter ventelig førstnevnte i føringen ut av den først svingen.

Det ble helt feil for Moe Odin-sønnen i den siste starten fra køplass med dårlig tempo i front innledningsvis, men innsatsene forut for den starten var det lite å utsette på. Hesten er alltid god etter litt pause (vant på 23.9 full vei etter et par måneders pause i april i fjor), og når det er tvilsom form på flere av de antatt tøffeste i mot syntes vi det er lov å prøve seg på 18-prosentern i spillet (andrevalg).

Det er lagt nytt toppdekket på dagens arena forut for denne kjøringen, og det vil da si at banen etter alt å dømme vil bli litt løs. En som er helt avhengig av fast fin bane for å komme til sin rett er favoritten 3 Åsajerven, og da taler omleggingen ikke til Järvsöfaks-sønnens fordel (og formen er vel også litt tvilsom). Nei, vi heller mer å mer til at vi har gjort et rett valg i løpet, og hovedoppgaven til kusk Åsbjørn Tengsareid blir sannsynligvis å sørge for at speedkula til Lars O. Romtveit ikke får åpning fra rygg leder.

Vår rangering: A: 5 B: 7-3-4 C: 1-9 D: 2-6-8-10

Nettavisens V75-forslag til løpene på Momarken kan du få kjøpt her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hesteguiden.com

V75-2, 1640 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester venter oss i den andre avdelingen, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn mange. En imponerende vinner på 14.0 over dagens distanse var 3 Photo Bear i den siste starten, og med ytterligere fremgang blir favoritten vond å slå. Dog i hissigste laget, og dersom det skulle bli stive bein siste 100 kan dagens lange oppløp vise seg å bli drøyt. En naturlig utgang er det snakk om, men mot klart skjerpet motstand tyr vi til noen garderinger.

Kanonform har 7 Beat The Wiz holdt i hele vinter, og selv om sporet er litt langt ute ved denne anledningen (dog strøket inn et spor) kan det bli dønn riktig med overpace på løpet denne gangen. Holdt strålende til tredje etter en tøff forsering til tet mot svært gode hester i den siste starten, og vi har fortsatt friskt i minne sprinttriumfen på råflotte 13.0 i den fjerde siste starten (og da snakker vi om en underspilt 12-prosenter).

Kretsen rundt 1 Space Hoss har siktet inne dagens oppgave, og med ryggen på den store favoritten i tøft tempo kan S.J.`s Photo-sønnen få det optimale opplegget (fin ved triumfen på 14.5 i relativt enkle omgivelser i den siste starten). Plukker ned de fleste til slutt gjør også 8 Beatasine, og da har vi nevnt de fire hestene vi har mest tro på i løpet. Sistnevnte har sett lekker ut i sine seiersløp, og på tross av et spor litt langt ute krysser vi tidlig. Dagens arena samt bakspor er en klar ulempe for 10 Hitchcock, og da får Hamre-traveren først en plass på vårt store system som en C-hest.

Vår rangering: A: 3 B: 7-1-8 C: 10-6-4 D: 9-2-11-12

V75-3, 2140 meter voltestart
Vi støter på et vidåpent hoppeløp for varmblodshester i den tredje avdelingen, og bred gardering er å anbefale. Vi har alltid hatt veldig sansen for 15 K.L.M. Prelong, og etter at 7-årshoppa kom i trening til Åke Svanstedt har hun funnet et nytt gir. Galopperte seg vekk i den siste starten, men rent ut strålende i samtlige løp forut for det (treneren er veldig optimist ved denne anledningen, og da syntes Dahir De Prelong-datteren er vel lite spilt med sine 17 %).

Det ser også ut til at 11 C.C. Westside har fremstått i en forbedret utgave på den andre siden av grensen i regi Lutfi Kolgjini, og da krysser vi tidlig. Toer i dette løpet i fjor på 15.8 ble 13 Vinn De Luxe, og selv formen er litt uviss (hoppet seg vekk to ganger på rad på autostart) mistenker vi at Brinch-traveren dukker opp i fremste rekke denne gangen (voltestart er en klar fordel). Det har ikke vært den helt rette flyten for 4 Essien de siste gangene, men ved sine to triumfer på Solvalla i januar ga Lindy Lane-datteren et tiltalende inntrykk (et trangt fjerdespor trekker dog noe ned).

Bedre enn raden er 6 Little Star Becka, og når Jorma Kontio setter seg opp ved denne anledningen er 14-prosenteren snakk om en tidlig gardering (satt fast sist). Uforandret fin form holder både 7 Milliondollar Baby D. og 8 Deux, mens 9 Absolutfin kan være snakk om en liten luring fra et fint smygspor.

Vår rangering: A: 15 B: 11-13-4-6-7-8-9 C: 12-14-2-3 D: 10-5-1

Nettavisens V75-forslag til løpene på Momarken kan du få kjøpt her.

Klikk på bildet for å forstørre.

V75-5, 3140 meter voltestart
En styrkeprøve av dimensjoner venter oss i dette varmblodsløpet i den femte avdelingen, og en relativt tung favoritt etter en imponerende V75-triumf på flotte 14.9 full vei i den siste starten blir 7 Acolyte Hanover. Vi banket Hamre-traveren ved den anledningen uten betenkeligheter, men vi syntes det er litt opp til bevis mot klart bedre hester på en distanse som er ukjent for 4-åringen denne gangen (og da tyr vi til veldig bred gardering).

Vi ble veldig imponert av 6 Maldini Di Quattro i langløpet på Bjerke i den siste starten hvor kun svært gode Super Challenge ble for god til slutt (og den hadde vel ikke vært gardert i dette løpet fra 20 meter tillegg?), og at S.J.` s Photo-sønnen skal være nede som en 8-prosenter i dette løpet da forstår vi lite av. Slipper et tungt straffegrunnlag til denne starten gjør 5 Pole Position, og med relativt gode treingsrapporter i ryggen krysser vi tidlig. Fra hhv 20 og 40 meter tillegg virker 12 Bad Migren og 14 Galax Trot til å være de tøffeste, mens det har sett ut til være en del å gå på i de to siste seiersløpene til 4 Mighty Kronos.

Vår rangering: A: 7 B: 6-5-12-14-4 C: 8-2-3-10-13-15 D: 1-9-11

V75-6, 1640 meter autostart
Steinlagers Æresløp venter oss i dette varmblodsløpet i den sjette avdelingen, og den gjeveste sjekken pålydende 250.000 kroner finner etter alt å dømme veien over grensen. Fra Sverige kommer nemlig to hester til start med full form i kroppen, og mot en ikke alt for skarpskodd elite her hjemme (flere pausehester med tvilsom form) har vi vondt for å tro at ikke vinneren er å finne på duoen 3 Colombian Nectie og 10 Global Investment.

Førstnevnte står til for å få teten, og da kan i så fall Alf Palema-sønnen vise seg å bli alt annet lett å fange (det siste løpet han vant var fra tet). 20-prosenteren har tapt for storfavoritten ved de siste møtene, men vi føler at det ikke er så voldsomt stor forskjell på de to (posisjonene underveis har vært litt avgjørende, og han har ikke vært langt etter i mål). Gått strålende løp i Norge før, og vi tror på en topp vinnersjanse.

Sistnevnte har vært enormt god ved de to siste triumfene, og i pengevei har den flotte Pine Chip-sønnen allerede rasket med seg 650.000 kroner i år. Taklet dog ikke dagens arena i det tilsvarende løpet i fjor (galopperte seg da bort), og det gjør oss litt betenkte. Kretsen rundt hesten tar dog neppe turen dersom de ikke føler at det skal kunne gå bra, og normalt er den tøffe 8-åringen snakk om hesten å stå i mot til slutt.

Vår rangering: A: 3 B: 10 C: 9-8-7-5 D: 2-4-1-6

Annonse: Øivind Grøstad klasker til med en hysterisk frekk banker i lørdagens V75. Ikke på fem på topp i Sveriges største fagblad.

V75-7, 2140 meter autostart
Et herlig varmblodsløp avslutter denne rebusen hvor hele 125.000 kroner venter vinneren, og det meste av spillet ser ut til å falle ned på to hester (men vi er ikke så sikre på at det er så enkelt). Fra Sverige kommer 2 Rydens Cindy med dokumentert toppform i kroppen, og fra en optimal utgangsposisjon skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Strålende ved triumfen på 14.9 full vei i Stoeliten i den siste starten, men så skal det da også sies at det var perfekte forhold den dagen (og det er ut mot hingstene ved denne anledningen).

Vi føler dermed at garderinger er påkrevd, og veldig tidlig aktuell skal 4 Navy Seal U.S. være i sin årsdebut. Dagens lange oppløp samt distansen taler til Varenne-sønnens fordel, og vi syntes Bo Westergård har funnet en veldig passende oppgave for stallens stjerne første gangen ut (vant til å møte klart bedre hester enn dette, og da setter vi 7-åringen fremst)). Det er dog ofte slik at jo eldre hestene blir jo tyngre er det å komme i gang etter litt opphold, og dette faktum samt at prestasjonen til favoritten i den siste starten trolig blir litt overvurdert gjør sitt til at vi tyr til ytterligere garderinger.

Vi takserer nemlig prestasjonen til 5 Bullchip ved triumfen på flotte 14.8 full vei med volte på Leangen i debuten for Lars O. Romtveit til å være vel så god som favorittens i den siste starten, og normalt skal ikke den meget fartsfyllte Angus Hall-sønnen være noe dårligere til lørdagens dyst med det siste løpet innenfor vesten etter lang pause (og vi snakker da om en svært sannsynlig tethest, og etter vårt skjønn en underspilt 15-prosenter).

Det er selvsagt litt sjanseartet for 1 Cream Of Arnie fra sitt innerspor, men hvis vi ser bort i fra den siste starten har Hamre-traveren vist strålende form i hele vinter. Dersom det skulle løse seg underveis ser vi ikke helt bort i fra at 7-åringen kan blande seg inn i striden helt der fremme til slutt, på et oppløp som taler til den sterke Super Arnie-sønnens fordel (var tross alt storfavoritt mot Frisk`em & Co i den siste starten etter å ha avsluttet strålende til sølv på fine 13.8 over en sprint forut for den starten).

Vår rangering: A: 4 B: 2-5-1 C: 3-11 D: 9-12-10-8-6

Spilleforslag
Til V75-løpene på Momarken har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 96, 384, 768 og 2322 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Momarken
V4 kl. 12.45 (løp 1-4)
V75 kl. 14.30 (løp 5-11)
V5 kl. 15.15 (løp 7-11)
DD kl. 16.23 (løp 10-11)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken på NRK2 kl. 18.00-18.55 på lørdag!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag