Gå til sidens hovedinnhold

Slik opplever du ski-VM

Skal du til arenaen? Eller sove i telt i marka? Eller bare nyte folkefesten i Oslo sentrum. Vi gir deg tipsene til å oppleve ski-VM best mulig.

HOLMENKOLLEN: For selv om gratishaugen ikke er gratis lenger finnes det muligheter for deg som ikke har arenabilletter.

For eksempel er hele området rundt Frognerseteren satt av til folkefest – alldeles gratis! Lørdag 26. februar, søndag 27. februar, mandag 28. februar, tirsdag 1. mars, lørdag 5. mars og søndag 6. mars passerer langrennsløperne Frognerseteren-området.

Frognerseteren

Det blir gratis moro i området rundt Frognerseteren. ARKIVFOTO

LES ALT OM SKI-VM HER

SE HELE PROGRAMMET FOR SKI-VM HER

SE HELE KULTURPROGRAMMET I OSLO SENTRUM UNDER SKI-VM HER

Reis kollektivt!

Den absolutt enkleste måten å ta seg til seters er med offentlig transport, nærmere bestemt med t-bane. Den skal ta deg fra sentrumsstasjonene til Kollen hele tre ganger i kvarteret i VM-dagene. Det er sågar ekspressruter, som tar deg direkte til Holmenkollen.

Disse banene er merket «1 Holmenkollen ekspress», og det beste av alt – har du arenabillett kan du reise alldeles gratis med t-banen til Holmenkollen.

MØT OSLO-TROPPEN TIL SKI-VM HER

Enten du skal til arenaen, Frognerseteren eller ut i marka er t-bane eller buss beste alternativ, da det overhodet ikke vil være parkeringsplasser i området under ski-VM.

Det er forventet rundt 300.000 reisende de 12 dagene mesterskapet varer, og dermed anbefaler Ski-VM deg på det varmeste å beregne god tid! I beste fall kommer du tidlige opp i arenaen og kan bruke tiden på å finpusse heiarop og kanskje spise en ekstra pølse eller to.

LES ALT OM SKI-VM HER

Ute mat og drikke....

Og apropos mat. En lang dag med endeløse heiarop krever sitt av energi, og skulle det bli behov for påfyll av den slags finnes det gode muligheter. Det er blant annet to oppvarmede telt på området, hvor publikum kan kjøpe drikke og norsk tradisjonsrik mat.

Ett telt er plassert mellom Holmenkollbakken og VM-huset – Kollenbrølet café – og ett nede i Midtstulia – Midstuen café. Her får du både fisk og kjøtt, og du kan betale med både kort og kontant.

Inne på arenaområdet er det også rikelig med kiosker hvor publikum får kjøpt varme og kalde kioskvarer som bakverk og pølser, samt varme og kalde drikker. Husk at dette er et familievennlig idrettsarrangement, så det verken selges alkohol eller er lov å bringe alkohol med inn på arenaen.

Kollen

Alt er klart i nye Holmenkollen arena. FOTO: BJØRN-MARTIN BRÅTEN NORDBY

Dersom du ønsker å telte i marka i løpet av VM kan du sette opp teltet ditt fra og med 21. februar. Husk bare på at dersom du forlater teltet risikerer du at det ikke er der når du kommer tilbake – det er nemlig ikke lov å la teltet sitt stå ubevoktet i marka under mesterskapet.

Folkelivsprosjektet

Det er ikke bare utøverne som skal underholde deg. Gjennom Folkelivsprosjektet blir det ulike aktiviteter hver dag gjennom hele VM.

Frivillige lag og organisasjoner bidrar med ulike arrangementer (disse kolliderer ikke med det offisielle programmet journ. anm.).

I den forbindelse blir det fem temadager – og her kan du jo gjerne forberede deg. Lørdag 26. februar blir det dansedag, mens det dagen etter blir retrodag (tenk VM i -66 og -82). Onsdag 2. mars er det kordag, mens det lørdag 5. er talentdag.

Aller siste dag av mesterskapet er den vi i Lokalavisene Oslo liker kanskje aller best. Da er det nemlig nabodag. Her skal du heie på naboen, nabobydel, nabokommune eller kanskje til og med nabolandet!

Og sist, men ikke minst – husk nå for all del å bli med sentrumsfesten. På Universitetsplassen blir et hver kveld eget show med kjente artister og medaljeutdeling, mens Spikersuppa blir omdannet til «Nordisk park».

Og med det gjenstår det bare å ønske dere alle et riktig godt ski-VM!

LES ALT OM SKI-VM HER

SE HELE PROGRAMMET FOR SKI-VM HER

SE HELE KULTURPROGRAMMET I OSLO SENTRUM UNDER SKI-VM HER

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte