Programmet «Skal vi danse» er like rundt dørene, da det begynner 1. september. Deltakerne har virkelig sparket dansefoten til liv og er godt igang med øvingen før konkurransen braker løs.

En som potensielt har det største konkurranseinstinktet blant deltakerne, er Frank Løke. Han planlegger å bruke den fordelen til å nå langt.

- Målet mitt er å hente bøtta. Jeg er en person som setter meg høye mål og målet er å ta bøtta hjem, røper Frank Løke til Nettavisen. Sandefjordingen har 167 kamper for det norske landslaget og har vært med i seks VM-, eller EM-mesterskap med flagget på brystet.

- De som klør seg på «balla»

Løke vet selv at han ikke er blant de beste danserne ennå, men han jobber knallhardt med dansepartneren sin (Tone Jacobsen). Han vet også hvem som må stemme på ham, om han skal komme langt i konkurransen. Og det er ikke de mest «hygieniske» seerne han satser på.

- Jeg skal ha stemmer fra de gutta som ligger og småraper på sofaen og egentlig ikke følger med på programmet. De som klør seg på balla og tar hånda i potetgullposen. Da blir vi farlig, sier Løke humoristisk.

Les også: Heidi Løke: - Uansett hva han gjør, så skal han kle av seg

Løke poengterer til Nettavisen at han virkelig skal gjøre «ville» ting under programmet, og han meddeler at han ikke kan forstå at TV 2 turte å ta ham med som deltaker på live TV.

- Jeg eier jo ikke skam. Jeg kan love alle TV-seere jeg skal tøye strikken og dra den langt. Det er helt galskap at de lar meg opptre på live TV, sier Løke, som har gitt Instagram-følgerne sine en liten smakebit av hva de kan få se på skjermen, lørdag neste uke.

- Den fineste med den slemmeste

38-åringen er godt klar over at han må lage mye liv på scenen under konkurransen, da han ikke er den beste danseren. Løke priser seg lykkelig over dansepartneren han har fått, som har hjulpet ham mye.

- Det som er med meg er at jeg starter på minussiden. Jeg må innrømme at jeg var dårligst av alle deltakerne da vi begynte å øve, men nå har Tone (dansepartner) og jeg tatt steget. Vi har knekt dansekoden, sier Løke.

Løke forteller Nettavisen at danseparet øver seks dager i uka, i timesvis hver gang. Han synes det er morsomt at akkurat Tone ble hans partner.

- Jeg kunne jo ikke en dritt. Hvis noen hadde sett meg danse hadde de tenkt: Hva i hel**** driver han der med?. Men heldigvis fikk jeg Tone til partner, som er veldig fin. Det er morsomt at den slemmeste partner opp med den fineste, sier Løke.

- Vil slå Solli og Snøløs

I «Skal vi danse» blir en person stemt ut hver lørdag, frem til det kun gjenstår to dansepar, som konkurrerer om å stikke av med seieren. Selv om Løke vil vinne hele konkurransen har han også sett seg ut noen motstandere han absolutt vil slå, før han selv ryker ut/vinner.

- Jeg vil absolutt slå Jan Gunnar Solli og Amalie Snøløs, svarer Løke raskt.

- Hvis ikke jeg slår Jan Gunnar blir jeg skuffet. Han danser mye mer «fancy» enn meg, men jeg shower mye mer. Trikset blir å psyke han ut før live-opptredenen, for han kan plutselig gjøre en stor tabbe under sendingen, sier Løke lurt, som kommer med et nytt stikk til den tidligere Brann-spilleren.

- Han er jo typen som presterer bedre på trening, enn i konkurransen, så dette skal jeg klare, humrer Løke.

For øyeblikket jobber Jan Gunnar Solli som DJ, men han har tidligere spilt på Norges landslag og for flere Eliteserie-klubber. Amalie Snøløs ble kjent da hun var med på forrige sesong av Farmen.

- Begynte å le

Løke og Snøløs har blitt kjent med hverandre etter å ha deltatt på «Firestjerners middag», som skal sendes på TV Norge.

- Amalie Snøløs skal jeg slå. Jeg tror ikke hun lagde maten under den konkurransen, flirer Løke.

- Jeg spurte henne om hun lagde maten her i danselokalene og da bare begynte hun å le, sier Løke mistenksomt, som mener han rett og slett ble lurt av Snøløs.

Løke hadde dog ingen bevis for at Snøløs hadde fått hjelp av noen andre med matlagingen.

Skaper drama

Den tidligere håndballspilleren og «Farmen kjendis»-deltakeren har skapt mye blest siden han la opp håndballkarrieren.

Blant annet på det nevnte TV 2-programmet hvor han havnet i mange konflikter og til slutt endte på tredjeplass, men han har også deltatt i boksekamp mot proffbokseren Hadi Srour, under arrangementet Løke Challenge i Vestfold, tidligere i august,

Løke løp også maraton i Borat-speedo denne våren, og deltok i sykkelrittet Jotunheimen Rundt - kun iført en stringtruse. Det gikk ikke like bra.

Les også: Frank Løke fikk en tung beskjed da han kom i mål, etter å ha løpt maraton i Borat-drakt

38-åringen ble sendt til akutten ved Sykehuset i Vestfold etter å ha pådratt seg en infeksjon i venstre lår etter det 430 kilometer lange sykkelrittet.

- Rittet gikk bra, og alt var helt konge, men så kom jeg hjem og la meg. Da jeg våknet kjente jeg noe i låret. Jeg tenkte først at jeg sikkert bare var støl, men så ble det verre og verre. Beinet har hovnet skikkelig opp. Det har fått en så hard påkjenning at det har blitt infeksjon i det. Det er i hvert fall det de har konstatert nå, sa Løke til Nettavisen den gang.

38-åringen ble sendt hjem etter å ha tilbragt natten på sykehus, og ble satt på en ti dagers lang antibiotikakur. Han innrømmer at sykkelrittet med den lille bekledningen ikke var den lureste ideen.

- Vi syklet i 43 mil i 17 timer. Over Valdresflya var det minus fire grader i nærmere åtte mil. Det var flere som brøyt. Beina mine var to istapper, forteller Løke.

- Det var galskap. Folk satt ved siden av meg fullt påkledd over Valdresflya og frøys, mens jeg kjørte i «rudolf mankini». Jeg frøys noe så inn i helvete. Det var rett og slett galskap.

Singel

Det har vært et begivenhetsrikt år for den tidligere håndballspilleren.

I februar kom nyheten om at han og kona Anette hadde gått fra hverandre etter 15 års samliv. Anette flyttet da ut fra familiegården i Stokke utenfor Tønsberg. Paret har to barn sammen.

Omtrent en måned senere kunne Løke avsløre at det ikke stod på tilbudene etter han ble singel.

- Det er mange «single moms» som ser etter single menn, for å si det sånn. Pågangen har vært veldig stor. Jeg har også hatt - og har fortsatt - noen mannlige friere, men folk har kanskje skjønt etter hvert at det er kvinner jeg faller for, sa Løke til VG i mars.

Han innrømmer at datingmarkedet har forandret seg mye siden sist han var fri og frank.

- Jeg har jo vært «off the market» i 15 år, og må si det har skjedd mye på den tiden. Jeg får tilsendt mye rart, og er overrasket over hvor fort folk går rett på sak. Det synes jeg egentlig bare er morsom, men jeg er likevel sjokkert over hva folk får seg til å gjøre, sa han til VG.

Action-Frank

Håndballkarrieren til tobarnspappaen var preget av mange skandaler, med fyll og herværk.

Storebroren til Heidi Løke debuterte på landslaget i 2001, og har spilt nærmere 200 landskamper for Norge. I tillegg har han spilt håndball i Tyskland, Danmark og Sveits.

I 2015 fikk han sparken fra Drammen etter en episode på et julebord. Han la opp som håndballspiller i 2016.

- Det har vært litt Sirkus Løke, som jeg har kalt det. Jeg har satt meg i mange vanskelige situasjoner, men jeg har elsket det. Det har vært dritmoro, sa Løke til TV 2 i januar.

Kilder: TV 2, VG