HOLMENKOLLEN/AKERSGATA (Nettavisen): Denne helgen ble det kjent at Johannes Høsfløt Klæbo fortsetter satsingen utenfor det norske landslaget, og mandag kom det svart på hvitt da Norges Skiforbund presenterte landslagene for kommende sesong.

For landslagets sponsorer er det dårlig nytt at Norges største langrennsprofil velger å satse for seg selv.

Det innrømmer også sponsorsjef for hovedsponsor Sparebank 1, Stein Bugge, overfor Nettavisen.

– Først og fremst så synes vi selvfølgelig det er uheldig at Johannes ikke er med på laget, men vi har respekt for at han ønsker å stå utenfor. Det er greit når han har gjort det valget. Vi sponser et landslag, vi sponser ikke enkeltutøvere, sier Bugge.

– Får se i 2025

Han poengterer at de har vært i lignende situasjoner tidligere, som da Petter Northug valgte å bryte med landslaget for å starte en privat satsing og sponsorsamarbeid med Coop i 2013.

– Endrer Klæbos valg noe for deres avtale med Skiforbundet?

– Nei, det gjør det ikke. Det er avtaleregulert, men det er klart at når vi kommer til 2025 når avtalen går ut, så får vi se hvordan ting har utviklet seg. Det er naturlig i enhver avtale, sier Bugge.

– Hvordan ser dere på et videre samarbeid?

– Vi står i avtalen, men jeg kan si det at jeg tenker at det er lenge til sesongstart. Skiforbundet og Klæbo har fortsatt gode muligheter til å bli enige om et sportslig opplegg, sier sponsorsjefen.

– Hva slags kommersielle regler mener de bør være på plass for at utøverne skal få gå verdenscup for Norge?

– Der er det et forslag som skal til behandling i skistyret i morgen, så vidt vi vet. Når det gjelder den type ting, så har vi tiltro til at Skiforbundet velger den løsningen som er best for både utøvere og sponsorer. Som sponsor går vi veldig lite inn i det sportslige.

Bjervig: – Langrenn klarte seg uten Northug og

I forbindelse med landslagsuttaket spør Nettavisen langrennssjef Espen Bjervig hva synes om at Norges største langrennsprofil forlater landslaget, med tanke fremtidige på sponsorsamarbeid.

– Det blir et hypotetisk spørsmål, for jeg vet ikke akkurat hva som skjer nye sponsorer og sånne ting, sier Bjervig til Nettavisen.

– Sparebank 1 mener det er uheldig.

– Ja, selvfølgelig er det uheldig, men alle jeg har pratet med sier at de er inne og sponser laget og fellesskapet. De har ingen markedsstrategi på å sponse enkeltutøvere. Petter Northug gikk ut. Langrenn klarte seg bra da. Jeg tror langrenn kommer til å klare seg bra nå også, sier Bjervig.

– At Johannes er en stor profil er det ingen tvil om, men vi må også huske på det at han går jo på ski. Han skal representere Norge når han skal ut og konkurrere, både i VM i Trondheim og i verdenscupen til vinteren. Han er en del av den norske skifamilien, men han trener på egen hånd frem til sesongen starter, sier Bjervig videre.