*Nettavisen* Sport.

Slik reagerte Karoline på drømmebeskjeden

Foto: Kent Skibstad/Scanpix

- Det var noen som lo litt i andre enden.

07.11.12 17:41

LYSAKER (Nettavisen): Karoline Næss har vært reserve for de norske håndballjentene i de to siste mesterskapene.

Både under VM i Brasil i 2011 og under London-OL var Stabæk-jenta med på turen, men måtte begge gangene se alle kampene fra tribunen. Da landslagssjef Thorir Hergeirsson tirsdag offentliggjorde hvem som skulle være med til EM i desember, sto Næss' navn endelig på den «riktige» listen.

«Åhh, tusen takk»
Næss sa til Nettavisen tidligere i høst at hun skulle gjøre alt i sin makt for å komme med til EM. Det var derfor en svært lettet 25-åring som fikk gladbeskjeden denne uken.

- Jeg sa jeg skulle klare det, gjorde jeg ikke, sier Næss til Nettavisen.

- Da jeg fikk beskjeden sa jeg noe sånt som «Åhh, tusen takk». Det var noen som lo og svarte jo, vær så god i andre enden, sier Stabæk-spilleren med et stort smil.

Hun er også veldig glad for at hun denne gangen ikke er reserve.

- Det skal bli veldig bra. Det er alltid bra å reise på tur med denne gjengen, men det skal bli ekstra gøy å få være med og leke på ordentlig, sier 25-åringen.

20.000 tilskuere
Næss er bare ett av flere nye fjes i den norske EM-troppen. Også Anja Edin, Silje Solberg, Ida Bjørndalen, Maja Jacobsen og Linn Gossé skal være med på tur til Serbia.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henning Bagger / NTB scanpix

Hergeirsson påpekte under en seanse med pressen tirsdag at han nå har et lag om verken har trent sammen eller spilt kamper sammen tidligere. Det tror Næss skal gå greit.

- Ja, det tror jeg skal gå veldig bra. Det er mange profesjonelle jenter på dette laget, og selv om vi ikke har spilt sammen før, så kjenner vi hverandre, sier Næss om det.

Det er ventet rundt 20.000 tilskuere til åpningskampen mot nettopp Serbia i Beograd. Næss ser fram imot den kampen.

- Det gleder jeg meg til. Det er veldig spennende, og jeg tror vi kan slå godt fra oss, sier den kompromissløse forsvarsspilleren.

- Er Norge favoritter?

- Jeg kan vel ikke si annet enn at man aldri vet helt sikkert. Men vi viste under VM i Brasil at vi kan snuble litt innledningsvis og likevel vinne, sier hun.

Sjekk EM-troppen her

- Nå er hun i det
Med seg på tur til Serbia får hun også to Stabæk-venninner, Stine Bredal Oftedal og keepertalentet Silje Solberg. Tre jenter til et mesterskap er ny klubbrekord for bæringene.

- Det er bra for klubben. Jeg fikk høre her at det er ny klubbrekord med tre i troppen. Det er veldig bra. Vi er ikke så langt bak Larvik. Ikke dårlig, sier Næss.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er glad for at Næss har tatt godt vare på den sjansen hun har fått i høst, og tror 25-åringen kan bli en viktig brikke i mesterskapet.

- Hun har grepet sjansen. I første rekke er hun tiltenkt en rolle i midtforsvaret vårt, det er der hun har sin spisskompetanse per dags dato, sier han til Nettavisen.

- Hun er også en potensiell skytter, men har slitt litt der i det siste. Hun har også bra trykk i ankomstfasen, men er i første rekke en nøkkel i forsvarsspillet vårt, sier islendingen.

- Har hun lært mye av å være reserve?

- Ja, hun vet hva det går i, men nå kommer hun litt tettere på det. Dette er ikke nytt for henne, men nå er hun i det, i stedet for å stå litt på siden, sier Hergeirsson.

EM spilles i Serbia i perioden 4. desember til 16. desember. Norge møter Serbia, Tsjekkia, og Ukraina i gruppe A av turneringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.