Gå til sidens hovedinnhold

Slik reagerte Moyes på feiringen

Everton-manageren lot seg ikke provosere.

EVERTON - LIVERPOOL 2-2:

Kampene mellom Everton og Liverpool er alltid fulle av temperatur og følelser, og søndagens oppgjør på Goodison Park var intet unntak.

For første gang på lang tid ble Everton nevnt som favoritter før merseysideoppgjøret, etter en svært god innledning på sesongen. Men vertene skulle få en tidlig kalddusj av en omdiskutert spiller:

Luis Suarez.

Han er elsket og hatet, hyllet og utskjelt. Spesielt er det uruguayanerens tendens til å falle enkelt inne i feltet som har satt sinnene i kok hos motspillere og -supportere.

Men spissen brukte ikke lang tid før han viste Everton at han er en trussel selv når han står på beina.

Moyes: - Bra feiring
Etter 20 minutter hadde spissen stått for to mål, og samtidig feiret på en måte som garantert provoserte en hel del Everton-fans - da han kastet seg ned foran rivalenes manager David Moyes, som om han «filmet» feiringen.

Moyes så humoren i situasjonen og smilte da han ble spurt om hva han syntes om Suarez feiring etter kampen.

- Jeg synes den var veldig bra. Jeg ville sannsynligvis gjort det samme, men nå må han kaste seg foran mange managere framover. Han var heldig som fikk bli værende på banen etter taklingen sin, sier Moyes til BBC.

Han var imidlertid mindre fornøyd med at Phil Neville gikk svært enkelt i bakken og pådro seg gult kort etter en «duell» med Daniel Agger.

- Han gikk i bakken altfor lett, og jeg har allerede snakket med ham om det, sa Moyes.

Everton kom tilbake med to raske mål, og sørget for at oppgjøret på Goodison Park ble en nervepirrende affære i andre omgang.

Etter et fyrverkeri av en forestilling før pause, ble det imidlertid ikke like mye underholdning foran mål de siste 45 minuttene.

Det manglet ikke på sjanser, og spesielt var Liverpool farlig frampå ved flere anledninger, men flere mål ble det ikke. Likevel eksploderte det mot slutten.

På overtid fikk nemlig Liverpool frispark, og igjen var Suarez på plass. Spissen satte ballen i nettet, men målet ble annullert for offside.

Det var en feil avgjørelse, viste tv-bildene, og Liverpool ble dermed snytt for seieren i hatoppgjøret.

- Målet på slutten burde helt klart vært tellende, og vi er skuffet over at vi ikke fikk det. Alle på stadion trodde det var mål. Det skulle vært et enestående hat trick av Luiz Suarez.

Provoserende feiring
Etter et knapt kvarter av byderbyet kom Liverpool stormende opp venstresiden. José Enrique kom seg fri, og slo ballen inn foran mål. Der ventet Luis Suarez, som banket til fra skrått hold.

Ballen hadde sikte mot hjørneflagget framfor Everton-målet, men det harde skuddet traff Leighton Baines. Forsvarsspilleren hadde ingen mulighet til å dukke unna, og scoringen var et faktum.

Luis Suarez var ikke snauere enn at han altså feiret med å slenge seg ned på bakken - som et svar til kritikerne som mener at han kaster seg for ofte - like foran Everton-manager David Moyes.

Men om den første scoringen var et selvmål, var det ikke tvil om var sist på ballen da Liverpool doblet ledelsen bare seks minutter senere.

Keepertabbe slapp Everton inn i kampen
Steven Gerrard slo et frispark bak Everton-forsvaret, og Suarez stupte fram og fikk hodet på ballen.

Tim Howard var utspilt, og Liverpool hadde gitt hjemmepublikummet et aldri så lite åpningssjokk.

Men Everton svarte umiddelbart.

Brad Jones i Liverpool-buret slo en Everton-corner akkurat der han ikke skulle slå den; i beina på Leon Osman. Midtbanespilleren takket og bukket, og dunket ballen kontant i nettet.

Da var vertenes håp tent, og de fortsatte å presse for en utligning.

Upopulær Suarez
Den kom ti minutter før pause, da Marouane Fellaini sendte ballen inn foran mål. Liverpool-forsvaret var passive tilskuere til at Steven Naismith bredsidet ballen forbi Jones.

I andre omgang var det to lag på banen som begge ønsket seg tre poeng hjem fra hatoppgjøret.

Begge lag skapte store sjanser, og tidlig i omgangen burde Raheem Sterling ha gitt Liverpool tilbake ledelsen, men ungguttens avslutning alene med Tim Howard var alt for svak, og endte langt utenfor.

Luis Suarez på sin side gjorde seg enda mer upopulær på Goodison Park da han stemplet hælen til Sylvain Distin midtveis i omgangen - etter et uhell, mente uruguayaneren selv, som ble belønnet med gult kort av dommer Andre Marriner.

Ingen lykkemynt
Uruguayaneren fortsatte å være en trussel på topp hos Liverpool, og produserte flere muligheter for gjestene.

Sju minutter før slutt plukket han opp en mynt som ble kastet etter ham fra tribunen, og la den i skoen - uten at det ble noen lykkemynt for Suarez' del.

På overtid ble uruguayaneren altså istedet snytt for scoringen som ville avgjort kampen til Liverpools fordel.

- En helt feil avgjørelse, fastslo Morten Langli i TV 2s Premier League-studio.

Everton ligger best an av de to lagene på tabellen etter uavgjortresultatet: laget innehar en femteplass med sine 16 poeng, mens Liverpool er å finne på tolvteplass - seks poeng bak rivalene.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken