Gå til sidens hovedinnhold

Slik reagerte sosiale medier på de norske håndballjentenes finaletap

Alt fra franske fotballstjerner til håndballegender har ytret sine meninger.

Det ble en trist kveld for de norske håndballjentene som tapte 23-21 i VM-finalen for Frankrike. Finaletapet er Norges fjerde tap i en VM-finale. Frankrike, på sin side, står nå med to VM-gull.

Det har ledet til at flere profilerte mennesker, både i Norge og Europa, har ytret seg om finalen på sosiale medier.

Blant dem er Jan Åge Fjørtoft som fulgte kampen på sosiale medier. Etter en vanvittig thriller av en kamp, kunne den norske fotballegenden kun gratulere de franske jentene ved kampslutt.

- Gratulerer Frankrike! Hilsen fra Norge, skriver Fjørtoft på fransk på sin Twitter-konto.

En annen som har tatt til sosiale medier er Maria Thorisdottir, datteren til landslagstrener Thorir Hergerisson, som til daglig spiller fotball for Chelsea.

- Hvert år sier du: «enten kommer jeg hjem som idiot eller som en konge». For meg er du konge uansett. Gratulerer med sølv og velkommen hjem, skriver Thorisdottir på Twitter.

Tidligere landslagskaptein Randi Gustad ser analytisk på hvordan kampen utartet seg, og mener Frankrikes trener, Olivier Krumbholz, viste seg en mesterlig taktiker.

- Har sagt det før og sier det igjen. Pokaler vinnes i forsvar. Når Norge gruses i målvaktsduellen og taktiker Olivier Krumbholz lykkes med å nøytralisere våre stjernespillere, ble det et fortjent gull til Frankrike, skriver Gustad på sin Twitter-konto.

Les også

Norge tapte VM-finalen mot Frankrike

Kulturminister Linda Hofstad Helleland har også tatt til sosiale medier for å hylle de norske kvinnene etter VM-sølvet.

- Vi har lov til å være skuffet over en tapt finale. Men vi skal glede oss over våre herlige jenter som har vært fantastiske ambassadører for Norge og inspirerende forbilder under hele mesterskapet. Gratulerer Frankrike! Gratulerer Norge! skriver Helleland.

Bragden har ikke gått ubemerket hen i Frankrike. PSG-stjernen Kylian Mbappé fulgte kampen, og har også gratulert de franske kvinnene etter sin seier.

- Mestre! skrvier Mbappé på Twitter, som svar på en tidligere tweet der han skrev at hele Frankrike var med håndballandslaget.

Manchester Citys Benjamin Mendy har gjort seg kjent for å være meget aktiv på sosiale medier, og selvfølgelig kunne han ikke unngå å delta i feiringene.

Han har valgt å retweete en tweet fra adidas som skriver:

- To stjerner i våre øyne. Verdensmestre!

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken