LJUBLJANA (Nettavisen): I september slapp profilen nyheten om at hun og ektemannen Steffen Stegavik venter et nytt barn i mars.

Landslagsstjernen gjorde seg dermed uaktuell for mesterskapet som nå pågår i Slovenia, Montenegro og Nord-Makedonia. Men Herrem skal bidra på en litt annen arena enn man er vant med å se henne.

Sola-spilleren skal bidra for rettighetshaver Viaplay, og vil være til stede i studio under mellom- og sluttspillet. Slik reagerer venninnene på landslaget:

– Camilla er god foran kamera. Det virker som hun er komfortabel i den settingen, så det tror jeg ikke blir noe problem. Nå er det ikke lenge siden hun var en del av dette laget heller, så hun kjenner til det hun skal snakke om, forteller Henny Reistad til Nettavisen.

Les også: EM-bildene skaper norske reaksjoner: – Må koble på forbundet

– Man kommer til å se det

Emilie Hegh Arntzen er god venninne med Herrem, og tror veteranen vil gli rett inn i rollen på skjermen.

– Hun kommer nok først og fremst til å være der for å spille oss gode, og vet hvordan det er i mesterskap og kan dele kunnskap rundt det. Jeg tror ikke det blir mye kritiske øyne på oss fra Camilla sin side.

Les også: Norges «ukjente» EM-juvel herjet: – En pest og en plage

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal har spilte med Herrem i en årrekke, og tror først og fremst personligheten passer som hånd i hanske.

– Greia med Camilla er at hun har vanvittig med energi, og det kommer man til å se i den rollen også. Jeg tror hun kommer til å gjøre det livlig i studio, og har masse kunnskap som vil være nyttig for TV-seerne.

Og fortsetter:

– På den andre siden er hun fortsatt en landslagsspiller, så jeg tror jo at hun vil være lojal mot oss. Samtidig er hun nok kritisk på de punktene hun skal være kritisk på, men også en del av heiagjengen,

Mørk spekulerer

Nora Mørk tror det har vært en baktanke med Herrems valg om å ta turen til Slovenia, til tross for graviditeten.

– For Camilla sin del handler det nok om å ha en halv fot inne i «gamet», og for å ikke føle seg helt ute. Da blir hun på en måte fortsatt en del av gjengen, så det blir spennende å se. Hun gjør seg jo godt i TV-ruta, så jeg er veldig spent på å se. Karo (Karoline Dyhre Breivang) har gjort en veldig god jobb, så det er ikke noe grunn til at Camilla ikke skal gjøre det samme, sier stjernen til Nettavisen.

Les også: Frykten sprer seg i den norske troppen: – Store konsekvenser

Da avsløringen dukket opp før mesterskapet, forklarte Herrem sitt valg og sin rolle på denne måten.

– Jeg tror det er viktig å skille ting. Jeg er der som en landslagsspiller, bare at jeg er i permisjon, sa Herrem.

Viaplays sportssjef Kristian Oma beskrev også ansettelsen slik:

– Hun har en enorm ekspertise på mesterskap og vet alt som foregår, så for oss er det kanon å få hennes kompetanse når det koker som mest. Men hun er fortsatt en del av laget, så vi regner ikke med at hun kommer til å snakke helt fritt. Når det er taktiske bommerter og slikt, er det mest naturlig at det er ekspertene som tar det, sier Oma.

Norge er inne i en «friperiode» etter gruppeseieren i EM, og møter Sverige til første kamp i mellomspillet lørdag.