Gå til sidens hovedinnhold

Slik ser du internasjonal fotball

Mye internasjonal fotball er tilgjengelig for deg helt gratis. Få oversikten her.

Denne helgen er det serieåpning i både Spania og Italia, sist helg åpnet Bundesliga mens fotballen har rullet et par uker allerede i England og flere andre steder.

Hvis du vil, får lov og har tid, kan du se MYE fotball på TV i høst.

Godbitene er selvfølgelig Tippeliga, Premier League, Champions League og Norges EM-kvalifiseringskamper. Men det er bare en liten del av det totale bildet.

Det finnes norske utenlandsproffer i mange ligaer, og å følge for eksempel Daniel Braaten i Toulouse, Frode Johnsen i Japan eller Christian Grindheim i Heerenveen er fullt mulig.

Alt sammen kan du se på TV eller web-TV.

Se nederst for å få oversikten over hva som vises hvor.

Alle PL-kamper sendes
TV 2 har sikret seg de viktigste rettighetene med sin Premier League-pakke. De fleste kamper vil gå på én av TV 2s tre Premier League-kanaler, men på lørdag går det gjerne flere kamper enn tre samtidig. Da må man eventuelt ha et abonnement på nettkanalen TV 2 Sumo om man vil følge kampene som ikke vises på TV.

- Det er viktig å understreke at alle kamper sendes, sier Vegard Jansen Hagen i TV 2 til Nettavisen.

TV 2 har gjort et valg der de i løpet av de første tre rundene skal ha vist alle Premier League-lag live på en av HD-kanalene.

Viasat sitter på Champions League-rettighetene, men TV 2 Sport vil også vise en kamp per runde så lenge det er minst fire kamper som spilles samtidig.

Vil du se spansk fotball er Canal+ kanalen du må skaffe deg. Alternativt kan du skaffe deg konto hos nettbookmakeren Unibet, som viser samtlige kamper fra La Liga gratis på web-TV for sine kunder.

Får du ikke fulgt med på TV kan du få sms-varsel for klubber fra hele verden her.

Mye gratis på nett
Unibet har for øvrig et svært utvalg av kamper som de sender gratis. Betingelsen er kun at du må opprette en konto hos bettingselskapet.

- Også nederlandske Heerenveen og danske Odense – begge med flere nordmenn på laget, får mer oppmerksomhet enn vanlige kamper blant våre norske spillere i når de er i aksjon, sier Mads Jørgensen, ansvarlig for PR og samfunnskontakt i Unibet. Fredag sender spillselskapet Christian Grindheim og Heerenveen i viktig bortekamp mot NEC.

- Det er ingen grunn til å la utenlandsproffer som Frode Johnsen (Japan), Christian Grindheim (Nederland) eller Daniel Fredheim Holm (Danmark) gå i glemmeboken. På vårt nettsted kan norske TV-seere følge dem gratis og direkte, sier Jørgensen. Han forteller at blant annet kampene til Frode Johnsens Shimizu S-Pulse jevnlig følges av en trofast gruppe norske oddstippere.

Lørdag vises Frode Johnsen og Shimizu S-Pulse mot Kawasaki Frontale mens Erlend Hanstveit og Gent mot Antwerpen vises søndag. Da kan du også se Knut Olav Rindarøys mulige debut for Deportivo La Coruna mot Saragossa i La Liga gratis på nett.

Følg Moa på Eurosport
Bundesliga i Tyskland er den ligaen i Europa med høyest tilskuertall, og etter overgangen til Mohammed Abdellaoue til Hannover, er den blitt mer aktuell enn noensinne for norske seere. Eurosport 2 viser fem kamper direkte fra Bundesliga hver helg.

For å følge John Arne Riise i Roma og Tore Reginiussen i Lecce i italienske Serie A er det også Canal+ du må skaffe deg. De viser opp til seks kamper fra hver runde.

Daniel Braaten er i skrivende stund toppscorer for Toulouse som leder franske Ligue 1. Viasat viser to kamper hver uke på Viasat Sport HD og Viasat Fotball.

Får du ikke fulgt med på TV kan du få sms-varsel for klubber fra hele verden her.

Her er oversikten:

Champions League
Viasat sitter på alle rettighetene, og viser så mange kamper de har plass til i sin kanalbredde. De tre mest attraktive vil gå på Viasats plattform, Viasat 4, Viasat Sport eller Viasat Fotball. Visat har en avtale med TV 2 Sport som kommer til å vise én kamp hver spilledag i gruppespillet, og så lenge det fortsatt er fire samtidige kamper i Champions League. Kampen på TV 2 Sport vil være fjerdevalget av kamper. På web kan du se alle kamper via Viasats tilbud ViasatOnDemand.

Europa League
Viasat og TV 2 deler rettighetene, og har førstevalg av kamper annenhver gang. RBKs kamper vil bli vist på Viasat4 så lenge Viasat har rettigheten, mens TV 2 vil vurdere fra gang til gang om kamper skal gå på TV 2 Zebra eller TV 2 Sport. Åpner det seg muligheten til å vise flere kamper fra samme runde vil det være aktuelt for begge kanaler.

EM-kvalifisering
Canal+ har rettighetene til Norges bortekamper i høst mot Island og Kypros. TV 2 viser Norges hjemmekamper. Resten av Norges bortekamper er det fortsatt kamp om i markedet. Viasat har kjøpt hjemmekampene til England, og vil også prøve å vise ytterligere interessante kamper kanalen får kjøpt rettigheter til. Unibet viser også en rekke kamper på sin gratis web-TV. TV 2 vil fortløpende vurdere kjøp av enkeltstående andre attraktive kamper, som vil sendes på TV 2 Sport.

England
TV 2 sitter med rettighetene til Premier League, og de fleste kampene sendes på en av TV 2s HD-kanaler. I tillegg kan du se absolutt alle TV-kanalene på TV Sumo. Visat Fotball viser FA-cupen, og Viasat viser også det de får hendene på av kamper fra Championship, League 1 og League 2. Unibet overfører en god del kamper fra lavere divisjoner gratis på nettet, og viser også Carling Cup. Canal+ viser to kamper per runde fra ligacupen.

Spania
Canal+ sitter med TV-rettighetene for den spanske toppdivisjonen, og viser sju kamper hver serierunde. Hvis du ikke vil betale for å se kampene på TV, kan gratis du følge samtlige 380-kanaler på nett hos Unibet. Canal+ viser også to kamper fra den spanske cupen Copa del Rey hver runde.

Tyskland
Eurosport viser tysk fotball. Fem kamper går direkte på Eurosport 2 hver uke, mens én går i en times redigert opptak. På Eurosports webtjeneste Eurosport Player vises samtlige Bundesliga-kamper. Et abonnement der koster 45 kroner i måneden.

Italia
Canal+ har rettighetene på Serie A, og viser opp til seks kamper fra hver runde.

Frankrike
Viasat viser to kamper fra Ligue 1 hver helg på Viasat Fotball og Sport HD.

Nederland
Canal+ viser inntil tre kamper i uken fra Nederland. Unibets nettjeneste viser totalt 103 kamper fra Æresdivisjonen denne sesongen. Det er altså mulig å få med seg Tarik Elyounoussi og Christian Grindheim i aksjon for Heerenveen.

Danmark
Unibet viser totalt 90 kamper fra den danske ligaen.

Sverige
Canal+ sender 90 kamper fra Allsvenskan sesongen 2010/2011. Inntil tre kamper per runde.

Portugal
Unibet viser totalt 90 kamper fra portugisisk liga og portugisiske cuper.

Belgia
Unibets nettjeneste viser 44 kamper fra belgisk liga denne sesongen.

Japan
Eurosport viser én kamp i uka direkte. Unibets nettjeneste viser totalt 33 kamper fra J League denne sesongen.

USA
Canal+ sender inntil tre kamper i uka. Unibet sender 105 kamper i løpet av sesongen.

Argentina
Canal+ sender inntil tre kamper i uka. Unibet sender 100 kamper i løpet av sesongen.

Copa America
Canal+ sitter på rettighetene.

La Manga Cup
De norske lagenes treningskamper vil bli vist på TV 2 Sport.

Andre
Unibet viser i tillegg til de nevnte ligaene kamper fra en rekke ligaer, blant annet Sør-Korea, Russland, Australia, Brasil, Mexico, Polen, Bulgaria, Finland og De forente arabiske emirater. De viser også en rekke kamper fra Copa Libertadores, asiatisk Champions League og Copa Sudamericana.

Får du ikke fulgt med på TV kan du få sms-varsel for klubber fra hele verden her.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?