RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal Bøkko finne OL-formen

Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Håvard Bøkko (26) følger samme oppskrift som i fjor for å prikke inn toppformen til Sotsji-OL.

De neste to og en halv ukene skal Bøkko og de andre landslagsløperne tilbringe i italienske Collalbo. Samlingen skal brukes for å oppnå en formtopp når det gjelder som mest, på OL-isen i februar.

Høydetrening var en viktig grunn til at Bøkko kom tilbake i forbundsgruppen foran forrige sesong, etter ett år på privatlag.

- I fjor hadde jeg en god stigning fra EM til VM en måned etterpå. Jeg satser på å holde meg skadefri og frisk den neste måneden og så er jeg klar til OL, sier hallingen til NTB.

Mye trening
I Collalbo ligger hotellet på cirka 1500 meters høyde. Skøytelandslaget har også med seg latvieren Haralds Silovs som treningsmakker under samlingen.

- Vi skal ha to-tre uker med mye god trening. Vi har vært der to år på rad, og vi har vært i god form når vi er kommet ned derfra, sier landslagstrener Jarle Pedersen.

Sønnen Sverre Lunde Pedersen ser også fram til høydeoppholdet.

- Jeg skal lade opp og trene bra der oppe. Jeg tror det blir bra i OL, sier han.

Spesialdistanse
Håvard Bøkko satser alt på å lykkes på 1500 meter i Sotsji. For fire år siden tok han OL-bronse på spesialdistansen, mens han ble verdensmester året etter.

Denne sesongen har han slitt med å få ting til å stemme på isen, men helgens EM i Vikingskipet var et stort skritt i riktig retning.

Bøkko klarte bronsen og leverte flere gode løp selv om han sviktet på nettopp 1500-meteren.

- Jeg skulle gjerne gått bedre på 1500 meteren. Jeg ble litt for høy og passiv, men det var uansett bedre enn det jeg har gjort i verdenscupen, sier Bøkko.

- Jeg vet at hvis jeg leverer en av mitt livs beste 1500-metere, er jeg med og kjemper. Men det er OL og alle er i form, så jeg må nok ta ut mitt ypperste for å henge med, forklarer 26-åringen.

1500-meteren i OL går 15. februar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere