Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal Bøkko finne OL-formen

Håvard Bøkko (26) følger samme oppskrift som i fjor for å prikke inn toppformen til Sotsji-OL.

De neste to og en halv ukene skal Bøkko og de andre landslagsløperne tilbringe i italienske Collalbo. Samlingen skal brukes for å oppnå en formtopp når det gjelder som mest, på OL-isen i februar.

Høydetrening var en viktig grunn til at Bøkko kom tilbake i forbundsgruppen foran forrige sesong, etter ett år på privatlag.

- I fjor hadde jeg en god stigning fra EM til VM en måned etterpå. Jeg satser på å holde meg skadefri og frisk den neste måneden og så er jeg klar til OL, sier hallingen til NTB.

Mye trening
I Collalbo ligger hotellet på cirka 1500 meters høyde. Skøytelandslaget har også med seg latvieren Haralds Silovs som treningsmakker under samlingen.

- Vi skal ha to-tre uker med mye god trening. Vi har vært der to år på rad, og vi har vært i god form når vi er kommet ned derfra, sier landslagstrener Jarle Pedersen.

Sønnen Sverre Lunde Pedersen ser også fram til høydeoppholdet.

- Jeg skal lade opp og trene bra der oppe. Jeg tror det blir bra i OL, sier han.

Spesialdistanse
Håvard Bøkko satser alt på å lykkes på 1500 meter i Sotsji. For fire år siden tok han OL-bronse på spesialdistansen, mens han ble verdensmester året etter.

Denne sesongen har han slitt med å få ting til å stemme på isen, men helgens EM i Vikingskipet var et stort skritt i riktig retning.

Bøkko klarte bronsen og leverte flere gode løp selv om han sviktet på nettopp 1500-meteren.

- Jeg skulle gjerne gått bedre på 1500 meteren. Jeg ble litt for høy og passiv, men det var uansett bedre enn det jeg har gjort i verdenscupen, sier Bøkko.

- Jeg vet at hvis jeg leverer en av mitt livs beste 1500-metere, er jeg med og kjemper. Men det er OL og alle er i form, så jeg må nok ta ut mitt ypperste for å henge med, forklarer 26-åringen.

1500-meteren i OL går 15. februar. (©NTB)

Kommentarer til denne saken