RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Babu / Reuters / NTB scanpix

Slik skal Carlsen unngå brakkesyken

Sist oppdatert:
Snublet under VM-kvalifiseringen. Det skal unngås nå.

CHENNAI/OSLO (Nettavisen): Utfordrer Magnus Carlsen og regjerende verdensmester Vishy Anand har spilt remis fire ganger i VM-finalen. Det står dermed 2-2 når åtte av tolv partier gjenstår.

Både tirsdag og onsdag jobbet duellantene seg igjennom lange partier. Det merker Magnus Carlsen nå.

- Jeg tror jeg trenger å slappe av litt. Et slikt parti tar mye energi, sier Magnus Carlsen på pressekonferansen etter det fjerde partiet, som varte i nesten seks timer.

Carlsen og de fleste av støttespillerne drar onsdag til det såkalte Fisherman Cove i Bengalbukta. Manager Espen Agdestein blir igjen på det strengt bevoktede femstjernershotellet Hyatt Regency midt i VM-byen.

- Det ender med brakkesyken hvis han er for mye på hotellet. Så resten av teamet drar til resorten onsdag, sier Agdestein til Nettavisen.

- Uforskammet frisk
Men Carlsens personlige lege, Brede Kvisvik, beroliger alle fans:

- Han er uforskammet frisk, sier Kvisvik, som har vært mer av en lekekamerat for pasienten i Chennai. De to har blant annet spilt bowling og ballspill sammen.

Carlsen har leid plass på luksushotellet utenfor Chennai. Det tar cirka en time å dra dit fra spillestedet. Fridagene på Fisherman Cove inngår i en plan om å unngå kollaps under VM-finalen som varer helt til 28. november.

Under kvalifiseringen i London snublet en sliten Carlsen flere ganger i innspurten, men han kunne prise seg lykkelig over at konkurrenten Vladimir Kramnik gjorde det samme. Under den første fridagen etter det andre partiet valgte Carlsen å bli på hotellet.

- Det er en spennende utvikling i matchen. Han fikk spillet i sin egen gate i det fjerde partiet. Det ble en uventet anledning til å presse med svart, sier Agdestein, som var svært optimistisk underveis, men som måtte se at seieren glapp. Dermed står det 2-2 når det gjenstår åtte partier.

Fredag er imidlertid Carlsen hvit.

Merkelig seanse
Garry Kasparov har nå forlatt VM-byen. Carlsen sa onsdag kveld at han ikke «rakk» å snakke med sin tidligere trener. Nettavisen har tidligere skrevet at den tidligere verdensmesteren var uønsket av alle parter i Chennai, og onsdag ble det avholdt to uvanlige pressekonferanser der først visepresident Georgios Makropoulos i sjakkforbundet Fide nektet for at de visste at Kasparov skulle komme.

Grekeren holdt på egen hånd en improvisert pressekonferanse der han havnet i munnhuggeri med journalistene, som ville vite hvorfor Kasparov ikke fikk adgang til pressesenteret og ble nektet å sitte på første rad i spillesalen. Senere prøvde Fide å avskjære spørsmål til VM-finalistene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere