Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal Coutinho blomstre i Liverpool

Lucas Leiva vet at nykommeren får hjelpen han trenger.

Philippe Coutinho fikk sin første scoring for Liverpool på søndag, da han hamret inn ballen via Swansea-keeper Michel Vorm. Lucas Leiva har god tro på at landsmannen vil lykkes i klubben, skriver Independent.

Kan ta tid
Lucas tror scoringen kan være bra for selvtilliten hans, men minner om at Coutinho nettopp har startet sin Liverpool-karriere.

- Det vil ta tid for han å finne seg til rette, men en scoring gir han selvtillit og det gjør at vi kan se positive ting fra han fremover, sier Lucas.

Det kan være vanskelig for en spiller å venne seg til kulturen som er i England. Det skal Lucas og de andre i Liverpool hjelpe han med.

- Alle unge spillere som kommer til Premier League vil føle at det er vanskelig i starten. Men vi har flere sør-amerikanske spillere som kan hjelpe han. Han har ferdighetene som skal til for å lykkes, så vi må bare støtte han nå, sier Lucas.

Både Lucas og Coutinho kommer fra Brasil, og Lucas kan fortelle at landsmannens status i hjemlandet er høy.

- Omdømmet hans er veldig bra i Brasil, men han forlot landet tidlig så vi fikk aldri muligheten til å se han spille så mye på førstelaget i Vasco da Gama, sier Lucas.

Har tro på 20-åringen
Lucas tror den nyinnkjøpte spilleren kan bli en viktig spiller for klubben fra Merseyside.

- Vi får håpe han vil være en fantastisk spiller nå, men også i fremtiden. Han er bare 20 år, minner Lucas om.

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'qu1u00p1wf8h1boj9ltg8rlxh', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-qu1u00p1wf8h1boj9ltg8rlxh', 'eplayer14');

Lucas Leiva sier at den tidligere Inter-spilleren allerede har møtt på utfordringer i starten av Liverpool-karrieren.

- Han forsøker fortsatt å vende seg til det høye tempoet som er her. Til og med treningene kan føles mye raskere enn i Italia, mener han.

Torsdag venter et tøft returoppgjør i Europa League for Liverpool. Zenit tar med seg en 2-0-ledelse til Anfield. Lucas er usikker på hva som gikk galt den første kampen.

- Vi var ikke heldige foran mål. Jeg vet ikke hva som skjedde bakover på banen, kanskje vi slapp inn to mål fordi vi manglet konsentrasjon. Det kan skje, men nå må vi unngå disse feilene fremover og holde nullen. Laget er i stand til å score mange mål med Luis Suarez, Daniel Sturridge og nå Coutinho, sier midtbanespilleren.

Liverpool mot Zenit kan du følge i vårt livesenter NaLive.

Kommentarer til denne saken