Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal Drillo endre Lyn

Mange tror det vil bli lange baller fram, men slik blir det nok ikke ifølge hovedtrener Jonas Rygg.

KRINGSJÅ: Torsdag kveld ledet Egil "Drillo" Olsen sin første trening med 2. divisjonslaget Lyn.

Drillo har gått inn som assistenttrener for laget ut året, mens Jonas Rygg, som tidligere var spillende assistenttrener, har gått over som hovedtrener.

– Dette er et lag som jeg innbiller meg er et over middels godt 2. divisjonslag, som ikke burde ligge så lavt på tabellen som de gjør nå, sier Olsen etter å ha leder sin første trening på Kringsjå.

Effektivitet

Svært mange forbinder Drillo med 90-tallets landslag, og lange baller frem mot spiss.

Slik kommer det nok ikke til å bli i Lyn, mener hovedtrener Jonas Rygg.

– For Egil handler det ikke først og fremst om å slå lange baller opp, for han handler det om effektivitet. Egil skal først og fremst få orden på organiseringen av laget og forsvarsspillet vårt, på det feltet er han den desidert råeste i Norge, sier Rygg.

– Mitt inntrykk er at Lyn har spilt litt for omstendelig, man kan kalle det romantisk fotball. Det har vært mange pasninger i laget, men for lite fremover. Nå skal vi dreie spillet fremover, og få litt færre bakover- og tversoverpasninger. I tillegg skal vi stramme opp forsvaret, sier Drillo selv.

Førde på søndag

Allerede på søndag skal Drillo sitte på Lyn-benken da det spilles hjemmekamp mot Førde.

Førde ligger på 7. plass med 13 poeng, mens Lyn er under nedrykksstreken med 7 poeng så langt.

Serieleder Florø har 20 poeng.

– Denne trenerjobben kom litt brått på, så jeg kan ikke være med på alt av kamper i vårsesongen ettersom jeg jobber som kommentator for TV2. Til høsten kan jeg derimot være med på så godt som alt, sier "Drillo", som foreløpig skal være med på en trening i uka.

På søndag er det uansett tid for at Lyn, som ikke har hatt en seier på fire seriekamper, tar tre poeng på Bislett.

DittOslo.no viser kampen direkte fra kllokka 17.00. Du kan se kampen i videovinduet under:

– Dette er en veldig revansjelysten gjeng, sier Lyn-spiller Runar Brenden.

– Som har veldig lyst til å vise seg fram for en ny trener, supplementerer Faisal Dahir.

Uventet å få Drillo

De to Lyn-spillerne ble, i likhet med de fleste andre, litt sjokkert da Egil "Drillo" Olsen gikk inn i Lyns trenerteam sammen med Jonas Rygg og Viggo Strømme, sistnevnte er sportssjef på NTG, og har sittet i Lyns styre.

– Jeg ble ganske overrasket. Vi er en 2. divisjonsklubb som sliter økonomisk, og så har vi plutselig Drillo som trener. Spillergruppa har reagert veldig bra. Jeg gleder meg fremover, han har en helt ekstrem erfaring vi som er litt yngre kommer til å få masse nytte av, sier Faisal Dahir.