Slik skal Follo slås, Rosenborg

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

Bryne viste trønderne hvordan det gjøres.

27.09.10 07:17

BRYNE - FOLLO 5-1:

Follo senket overraskende Rosenborg i cupsemifinalen og er klare for NM-finalen mot Strømsgodset. Dermed har Adeccoliga-klubben gode muligheter til å sikre seg Europaligaspill neste sesong.

Samtidig sliter klubben nederst i 1. divisjon og står i fare for å rykke ned en divisjon. Kontrastene kan altså bli store mellom storklubbene i Europa og norsk 2. divisjon.

Søndag ble cupeventyret ydmyket 5-1 av Bryne.

Fem mål, fem målscorere
Espen Ertzeid åpnet målkalaset med scoring etter 13 minutter. Follo utlignet like etterpå ved Eirik Markegård.

Der stoppet det imidlertid for gjestene.

Christer Fjellstad sørget for 2-1 på Bryne Stadion, og Geir André Herrem økte minutter senere. Den fjerde scoringen kom like før pause ved Klaus Vikesdal Petersen. Kai Ove Stokkeland avsluttet målfesten med 5-1-scoringen.

Dermed knuste Bryne motstanderen med fem forskjellige målscorere.

Og seieren kom som bestilt. Hjemmelaget hadde ikke vunnet på eget gress siden juni og har avgitt poeng i ti av de elleve siste kampene. Med tre poeng mot Follo har klubben imidlertid spilt seg ut av bunnstriden og ligger på ellevteplassen.

Sogndal nærmer seg Tippeligaen
Sogndal sikret den fjerde seieren på rad mot Alta. Med 2-1-seier og tre poeng er vestlendingene i ferd med å rykke fra i toppen av Adeccoligaen og nærmer seg Tippeligaen med stormskritt. Fredrikstad slo Løv-Ham 1-0 og jager seks poeng bak serielederen. Sarpsborg og Ranheim slo motsanden i den 22. serierunden og ligger trygt på kvalikplass. Strømmen bekler femteplassen, men tapte 2-1 mot Mjøndalen og ligger kun ett poeng foran Løv-Ham.

Det blir altså en spennende innspurt i både topp og bunn av den nest øverste divisjonen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.