RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Afp/Scanpix

Slik skal han bli verdens beste igjen

Sist oppdatert:
Emil Hegle Svendsen har endelig begynt å treffe blink.

Forrige sesong ble en skuffelse for Emil Hegle Svendsen. Trønderen har ett individuelt OL-gull, tre VM-gull, og én sammenlagtseier i verdenscupen på merittlista, men avsluttet 2011/2012-sesongen uten et eneste individuelt gull. Året før gikk han inn til åtte verdenscupseiere, mens det forrige sesong kun ble fire.

Dårlig skyting får mye av skylden for at topplasseringene uteble.

- Jeg økte treningsmengden for mye. Opp mot 100 timer per måned gjorde at det ble dårligere kvalitet på de harde øktene, og det gikk ut over skjerpingen på standplass. Jeg gikk kanskje fortere på ski, men treffprosenten gikk ned. Vinningen gikk opp i spinningen, og vel så det, forklarer Hegle Svendsen til ANB.

Nå har 27-åringen funnet oppskriften som skal sørge for at skiskyttertronen blir gjenvunnet.

- Jeg innser at det er en grense for hvor mye jeg kan trene. Da gjelder det å trene riktigere, og derfor har jeg nå trent fem til ti timer mindre per måned enn jeg gjorde på det meste i fjor. Mindre i mengde, men mer kvalitet i hver økt.

Endringen i treningsmengde har allerede gitt resultater - nesten tre måneder før sesongstart.

- Testene på rulleskimølle har vært bedre enn før, og treffprosenten har vært høyere på de harde øktene enn i fjor. Jeg må gå minst like fort på ski som før, men samtidig skyte bedre for å holde prestasjonene stabilt på et høyt nivå, forteller Helge Svendsen, som gjennomgikk en meniskoperasjon i slutten av mai.

Ettervirkningene av skaden har ifølge 27-åringen vært minimale, selv om han nylig måtte avbryte et høydeopphold to dager før planlagt.

- Jeg følte meg litt tung og dau i kroppen, så det var like greit å reise hjem, men etter at jeg kom hjem har et gått greit igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere