Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal han få Pozzato tilbake i verdenstoppen

Farnese Vini-sjefen tror han har løsningen på den italienske stjernens problemer.

Mange ble overrasket da Filippo Pozzato bekreftet at han skulle kjøre for det italienske laget Farnese Vini neste år.

Riktignok hadde den italienske superstjernen slitt voldsomt i Katjusja, hvor han hadde fått minimalt med tillit fra lagledelsen, men med blant annet en seier i Milano-Sanremo på merittlisten var det uten tvil større lag som siklet etter klassikerrytteren.

- Dette er en gjeng som er gode til å jobbe for en kaptein, og jeg er sikker på at dette laget gir meg insentiv til å gi alt, begrunnet Pozzato valget med.

Trenger balanse
I et intervju med lagets hjemmeside utdyper sportsdirektør Luca Scinto hvordan han har tent til å løfte Pozzato tilbake til gamle høyder.

- Pozzato er en talentfull rytter som allerede har funnet en måte å være en sann mester på. Nå trenger han bare den rette balansen og de rette menneskene som er i stand til å motivere ham. Jeg tror det var derfor han valgte å bli en del av laget vårt.

- Han har bevist at han besitter en stor motor og jeg verdesetter hans lidenskap for sykling. Vi trenger bare å forbedre balansen mellom sykling og resten av livet, presset og målsettingene. Det tror jeg vi vil lykkes med.

Det som er helt sikkert er at playboyen vil få en helt annen rolle i det italienske laget enn han hadde i Katjusja. Der var han i større grad en i mengden enn han vil være i Farnese Vini. Der kommer han nemlig til å bli soleklar kaptein.

Erstatter Visconti
Laget har nemlig mistet sin store stjerne i endagsrittene, Giovanni Visconti. Etter tre år i laget har han valgt å gå til Movistar. Scinto vil selvsagt savne sin store stjerne.

- Tre år er en lang tid og han har vært viktig for oppbygningen av dette laget. Derfor vil jeg takke Giovanni for hans engasjement, noe jeg er sikker på at han vil takke oss for også. Vi har alltid vært klar over hvilke kvaliteter han besitter.

Med kapteinsbytte må laget tenke litt annerledes. For mens Visconti var best i kuperte klassikere, har Pozzato sin styrke i brosteinsklassikerne. Det kan by på problemer.

Det er nemlig lite sannsynlig at italienerne får en plass i World Tour-en neste sesong. Da må de i så tilfelle satse på å få invitasjoner fra de største rittarrangørene. Spørsmålet er om Pozzato alene er god nok grunn til å overbevise arrangørene.

Store ting på gang
Da er det godt for laget å vite at de har andre ryttere i bakhånd, slik at ikke alt presset på å prestere legges på Pozzatos skuldre.

For laget har et par meget hvasse spurtere i rutinerte Oscar Gatto og supertalentet Andrea Guardini. Sistnevnte har kommet inn i sykkelsporten som en komet denne sesongen, og mange forventer at han vil kjempe om etappeseiere i neste års Giro d’Italia.

- Guardini har kjørt mange ritt i utlandet i år og har vist meg tillit, pålitelighet, lojalitet og et ønske om å forbedre seg. Vi kommer til å jobbe mye med ham neste år, forklarer Scinto.

Så gjenstår det å se om laget klarer å få Pozzato tilbake på godt, gammelt nivå, slik at de klarer å overgå årets 21 seirer.

Kommentarer til denne saken