Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal han gjøre Schleck til en vinner

Johan Bruyneel ser svært få likhetstrekk mellom Alberto Contador og Andy Schleck.

Er Johan Bruyneel mannen som kan gjøre Andy Schleck, den evige toer, til en vinner?

Joda, vi er klar over at luxembourgeren er tildelt Tour de France-seieren for 2010 etter at Contador ble dømt i CAS, men som han selv sier føles ikke det ut som en skikkelig seier.

Andy Schleck ønsker å vinne touren på en slik måte at han kan stå på toppen av pallen på Champs Elysées med den gule trøyen.

Ikke moden nok
Det har Johan Bruyneel, mannen som har ledet Lance Armstrong og Alberto contador til Tour de France-triumfer, tro på at han kan få til. Men han innser at han må jobbe annerledes enn han gjorde med Lance Armstrong og Alberto Contador.

- Andy og Alberto er svært forskjellige. Begge er svært talentfulle, men de jobber annerledes. Contador jobber svært systematisk og metodisk, noe som fungerer veldig bra for ham, men det ville ikke fungert for Andy. Han trenger mer frihet, sier Johan Bruyneel i et intervju med Marca.

Bruyneel er også klar på at det ikke er tilfeldig at kapteinen hans kun har en Tour de France-seier på papiret.

- Han har helt klart talentet som skal til, men har manglet modenhet. Det har han bevist med å skaffe seg tre andreplasser i giroen og touren (seieren han fikk etter CAS-dommer medberegnet, red. anm.)

- Vi håper han har modnet litt når han kommer til touren i år. Man må lytte til kroppen og lære seg å analysere hva man gjør rett og galt. Det er det vi skal jobbe med, og forhåpentligvis vil det gjøre at han tar et ekstra skritt i år.

Med disse påstandene bygger Bruyneel opp under bildet Bjarne Riis malte av luxembourgeren tidligere denne sesongen. Den danske lagsjefen gikk ut og sa at Schleck ikke var like seriøs som Ivan Basso og Alberto Contador.

Bra å være besatt
Men det Bruyneel mener at yngstebror Schleck har nok av, er motivasjon.

- Det er bra at han er besatt av å vinne touren, for det er den eneste måten man kan nærme seg perfeksjon på, noe som skal til for å vinne.

- Så lenge besettelsen ikke gjør at du blir redd for at du skal tape går det greit. Både Armstrong og Contador var besatt av å vinne touren, noe som var til deres fordel. Det gjorde at de alltid ga 110 prosent, mener den belgiske sjefen.

- Er det mye du prøver å forandre med Andy?

- Det er ting vi prøver å forbedre, men når du har blitt nummer to tre ganger og stadig har kommet nærmere seieren, så er det ikke det store potensialet for forbedringer. Men ja, det er enkelte ting vi jobber med.

- Som hva?

- Først og fremst tankemåten hans, hvordan han legger opp sesongen og som sagt å analysere ting underveis.

- Alberto og Lance hadde veldig lik tankemåte, mens Andy og Fränk har en helt annen. Det ville derfor vært helt feil å bruke samme metode på dem, for man kan tross alt ikke forandre en rytters personlighet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bruyneel er også klar på at det faktum at Alberto Contador ikke stiller til start i årets Tour de France forandrer rittet.

- Det er han som har vært referansepunktet, så det er klart det vil påvirke ting.

- Det er ikke hyggelig for noen det som har skjedd. Hverken for Alberto, Andy eller noen andre. Andy har fått hederen som tour-vinner, men følelsene hans forteller han at han fortsatt ikke har vunnet.

Hoderystende til organiseringen av sporten
Den mektige belgieren lar ikke muligheten til å kritisere UCI gå fra seg.

- Sykkelsporten er svært uprofesjonelt organisert. Jeg kjenner ingen idretter hvor reglene i like stor grad er tilpasset situasjoner.

- Her kan man improvisere i det ene øyeblikket og i det neste gjelder ikke regelen lenger. I sykkelsporten er det veldig lett å bli et offer for absurde situasjoner.

Radioshack-Nissan-sjefen er likevel ikke positiv til tanken om en privat liga som det har ryktes at flere sentrale aktører har syslet med planer om tidligere.

- For sykkelsporten er det urealistisk. Dette er en tradisjonell sport, men vi kan helt klart lære av andre måter å organisere seg på, og tilpasse det til vårt system, avslutter Bruyneel.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken