RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal han slå Froome

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Alberto Contador har ikke gitt opp kampen om seier i Tour de France.

Chris Froome har vist enorm styrke hittil i Tour de France.

Han har vært sterkest oppover og utfordret Tony Martin til siste tråkk på onsdagens tempoetappe.

Det har gjort at briten har fått et forsprang på hele tre minutter og 25 sekunder til Alejandro Valverde, som er nummer to på sammenlagtlista.

Tapte tid
Ned til mannen som på forhånd ble spådd som Froomes største konkurrent, Alberto Contador, er det hele tre minutter og 54 sekunder.

Mange mener at Tour de France nå er avgjort til Froomes fordel, og at de øvrige må kjempe om en pallplass, ikke seieren. Slik vil ikke Bjarne Riis og Contador ha det.

Dansken var greit fornøyd med spanjolens innsats på onsdagens tempo, men måtte innse at Froome for øyeblikket er sterkere.

Lover angrep
Nå lover Riis offensiv sykling fra hans lag.

- Jeg håpet at avstanden skulle være mindre, men jeg innså at det kunne være en mulighet for at det ble så mye tid, sa Riis etter tempoen ifølge Cycling Weekly.

- Det forandrer ingenting. Om det er to minutter, ett minutt eller fire minutter – man må angripe. Det er fortsatt det samme rittet.

Contador er ikke ukjent med å angripe. I fjor kuppet han seieren i Vuelta a España med et dristig angrep på den 17. etappen.

Har planen klar
Den siste etappen i Pyreneene så Chris Froome isolert i godt over 100 kilometer. Det er slikt som gir blod på tann før feltet nærmer seg nye fjell til helgen og neste uke.

- Vi skal isolere Froome og se hva som skjer. Han har åpenbart ikke et like sterkt lag som oss. Vi gir ikke opp. Vi skal legge planer og gå for det.

Første sjanse til å gjøre noe er søndagens etappe som avsluttes om Mont Ventoux. Deretter venter Alpene i siste uke.

- Rittet blir interessant. Det er mye å gjøre, advarer Riis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere