RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal han velte Bates

Foto: EPA/TONY HARRIS (Scanpix)
Sist oppdatert:
Duncan Revie, sønn av Leeds-legenden Don Revie, intensiverer jakten på Englands stolteste vrakgods.

Leeds skal spille på nivå tre i England neste sesong. Lag som Accrington Stanley, Barnet, Mansfield og Macclesfield er noen av de mer lukrative motstanderne for Eirik Bakkes gamleklubb.

- Leeds skal tilbake
Nå ønsker Duncan Revie, sønn av tidligere Leeds-keeper Don Revie, at formann Ken Bates' dager i klubben er talte.

- Jeg har blitt motivert av reaksjonen blant Leeds-fansen på nedrykket. Det ligger i mine interesser å ta klubben tilbake der den hører hjemme, sier Revie til Mail on Sunday.

Revie junior skal i samtaler med Bates på mandag. På bordet ligger et forslag til oppkjøp av den tradisjonsrike klubben.

- Det er på tide at jeg setter meg ned med Ken og presser dette gjennom. Det er best å ta dette ansikt til ansikt, lover Revie, ifølge BBC.

Multimillionæren, som hevder å ha et lokalt spleiselag i ryggen, antas å ruge på en formue på rundt 69 millioner pund, vel 827 millioner kroner.

Leeds antas å slite med en gjeld på 35 millioner pund.

- Pengene intet problem
Bates, som ble presset bort fra Chelsea av Roman Abramovitsj i 2003, satt Leeds under administrasjon på tampen av inneværende sesong og kjøpte umiddelbart selv nystartede Leeds United Football Club Limited.

Salget skal imidlertid godkjennes av både klubbens kreditorer og av fotballigaen på et møte i mai. Der vil trolig Revie angripe Bates' planer om fortsatt kontroll.

- Jeg har alltid sagt at Leeds-fansen er den mest lidenskapelige i landet. Pengene er ikke et problem. Jeg vil ikke ha mer tull. Klubben skal tilbake til der den var, lover Revie.

Også tidligere direktør i klubben, Simon Morris, er interessert i å overta hvittrøyene og bygge et nytt stadionanlegg med plass til 50.000 tilskuere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere