RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal han vinne Tour de France

VIL TILBAKE: Andy Schleck legger om på rittplanen for å komme tilbake til gammel storhet. Tour Down Under blir første ritt i 2013.
VIL TILBAKE: Andy Schleck legger om på rittplanen for å komme tilbake til gammel storhet. Tour Down Under blir første ritt i 2013. Foto: Tim de Waele
Andy Schleck har planen klar.

Årets sesong var en eneste lang nedtur for Andy Schleck.

Luxembourgeren kjørte bare Beijing rundt etter velten på tempoen i Criterium Dauphiné i år. Da måtte han attpåtil bryte.

Det er dermed ikke overraskende at 27-åringen er lysten på å starte neste sesong tidlig. Nå har han også funnet ut mer av rittprogrammet sitt neste år.

Og det blir en usedvanlig travel vår for RadioShack-rytteren. Etter Tour Down Under, som blir hans første ritt, venter Tour Méditerranéen, Tour du Haut Var, GP Nobili, Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Critérium International og Baskerland rundt.

I april vil Schleck også kjøre Ardenner-klassikerne. Det blir sesongens første virkelige mål.

- Jeg tror det er viktig for meg å ha mange ritt i beina når vi går inn i klassikerne, sier Schleck til Wielerrevue.nl.

Før touren vil også California rundt samt Sveits rundt bli presset inn i programmet.

- Det er et travelt program, men det er det jeg ønsker. Jeg er veldig motivert for å vise at jeg fortsatt er en god rytter. Angrep, kanskje vinne ritt. Det er grunnen til at jeg ba laget om så mange ritt som mulig.

- Selvfølgelig blir de første rittene vanskelige, fordi jeg mistet så mye i fjor (les: i år). Men det som motiverer meg er ønsket om å vinne igjen.

Og det er liten tvil om at det er Tour de France-tittelen Schleck ønsker seg aller mest.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere