*Nettavisen* Sport.

Slik skal han vinne Tour de France

VIL TILBAKE: Andy Schleck legger om på rittplanen for å komme tilbake til gammel storhet. Tour Down Under blir første ritt i 2013. Foto: Tim de Waele

Andy Schleck har planen klar.

Årets sesong var en eneste lang nedtur for Andy Schleck.

Luxembourgeren kjørte bare Beijing rundt etter velten på tempoen i Criterium Dauphiné i år. Da måtte han attpåtil bryte.

Det er dermed ikke overraskende at 27-åringen er lysten på å starte neste sesong tidlig. Nå har han også funnet ut mer av rittprogrammet sitt neste år.

Og det blir en usedvanlig travel vår for RadioShack-rytteren. Etter Tour Down Under, som blir hans første ritt, venter Tour Méditerranéen, Tour du Haut Var, GP Nobili, Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Critérium International og Baskerland rundt.

I april vil Schleck også kjøre Ardenner-klassikerne. Det blir sesongens første virkelige mål.

- Jeg tror det er viktig for meg å ha mange ritt i beina når vi går inn i klassikerne, sier Schleck til Wielerrevue.nl.

Før touren vil også California rundt samt Sveits rundt bli presset inn i programmet.

- Det er et travelt program, men det er det jeg ønsker. Jeg er veldig motivert for å vise at jeg fortsatt er en god rytter. Angrep, kanskje vinne ritt. Det er grunnen til at jeg ba laget om så mange ritt som mulig.

- Selvfølgelig blir de første rittene vanskelige, fordi jeg mistet så mye i fjor (les: i år). Men det som motiverer meg er ønsket om å vinne igjen.

Og det er liten tvil om at det er Tour de France-tittelen Schleck ønsker seg aller mest.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag