RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Martin Sidorjaik (Afp)

Slik skal Hattestad finne gullformen til VM

Sist oppdatert:
Vil kopiere bragden fra Liberec-VM i 2009.

HAMAR (Nettavisen): I 2009 ble Ola Vigen Hattestad fra Ørje i Østfold verdensmester i sprint i tsjekkiske Liberec. To år senere sto han klar på startstreken under VM i Holmenkollen som regjerende mester, men sprinteren måtte konstatere at både Marcus Hellner, Petter Northug og Emil Jönsson passerte målstreken før han.

Nå tar den tidligere sprintverdensmesteren grep for å kunne realisere drømmen om å ta et nytt VM-gull i sprint under VM i Val di Fiemme.

- Deilig å komme tilbake
- Jeg har kjøpt meg hus på Mesnali. Det er deilig å komme tilbake til trygge og kjente treningsomgivelser, forteller Hattestad til Nettavisen, da vi møtte han i Hamar i forbindelse med rulleskirennet Kirkebakken Grand Prix. Hattestad har bodd i Slovenia sammen med sin slovenske kjæreste, Katja Visnar, de siste to årene.

Nå er han imidlertid tilbake i kjente trakter, for sprinteren har nemlig bodd i området tidligere. Da han var 16 år gammel flyttet han til Lillehammer for å begynne på NTG. Hattestad ble boende i OL-byen i over ti år før han forlot byen, og forteller at han har savnet både treningsforholdene og treningsmiljøet rundt Sjusjøen.

- Jeg har savnet treningsmiljøet rundt Sjusjøen og det er godt å vite at treningsforholdene er optimale, spesielt om vinteren. De har også en av verdens beste rulleskibaner på Natrudstilen, sier Hattestad, som ikke har hatt like optimale snøforhold i Slovenia.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

- Jeg vil ta VM-gull
Med treningsforholdene lagt til rette ser nordmannen frem mot den kommende VM-sesongen.

- Jeg har fått trent veldig bra i sommer og holdt meg frisk. Jeg var litt syk på våren, men siden 17. mai har jeg fått trent optimalt. Jeg føler at jeg er i rute, forteller Hattestad til Nettavisen.

Han forteller samtidig at han har et klart mål for den kommende sesongen,

- Jeg vil nok ikke delta i Tour de Ski. VM er det store målet denne sesongen. Jeg vil ta et nytt VM-gull, forteller han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere