RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal Hushovd vinne

Sist oppdatert:
Thor Hushovd har ikke gitt opp kampen om å vinne den grønne poengtrøya. Sjekk hvordan han skal klare det.

Thor Hushovd ligger på tredjeplass i poengkonkurransen etter 14 etapper. Robbie McEwen leder med sine 225 poeng, Erik Zabel er nummer to med 212 poeng og Hushovd på tredjeplass har 209 poeng. I tillegg er også Stuart O'Grady (198 poeng) og Danilo Hondo (189 poeng) til en viss grad fortsatt med i kampen.

Men, det ser vanskelig ut. Ingen tvil om det.

- Ingenting er umulig. Det er i alle fall viktig å ha troen på det. Selv om alle er slitne nå, så tåler Thor slike tøffe etapper (som venter) veldig godt, sier Atle Kvålsvoll, Thor Hushovds personlige trener, til TV 2 Nettavisen.

- Det er nok om å gjøre å være på hugget på de innlagte spurtene, der det går an. Det er jo en tidlig spurt i morgen, minner Kvålsvoll om.

To tempoetapper igjen
Det gjenstår seks etapper, hvorav to er individuelle temporitt. Den ene tempoetappen går opp til L'Alpe d'Huez og er stupbratt. Den andre er det imidlertid mulig å hente poeng fra, dersom man er blant de ti beste. De ti første over mål får henholdsvis 15, 12, 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2 og 1 spurtpoeng på denne tempoetappen.

To av de andre etappene er for tøffe til at Hushovd og de andre spurtkanonene kan kjempe om poeng i mål. Begge har imidlertid en innlagt spurt tidlig i etappen, og her kan Hushovd hente (eller tape) inntil 12 poeng.

Dermed gjenstår det to etapper: Den 18., som går fra Annemasse til Lons-le-Saunier, og den siste, som ender på Champs-Elysées i Paris. Den 18. etappen kan dermed bli avgjørende for Hushovds sjanser i poengkonkurransen.

Vinneren av den 18. etappen får 25 spurtpoeng. Nummer 20 i mål får ett poeng.

Etappe 18 er nøkkelen
- Her er det to mulige scenarier: Det ene er at det går et brudd. Det andre er at US Postal kjører såpass hardt at McEwen ikke klarer å henge med, mener Atle Kvålsvoll.

Han håper å se Thor komme med i et brudd.

- På etappe 18 kan Thor henge med i en stor gruppe, og der kan McEwen få problemer. Men da er Thor helt avhengig av å ha en god dag. Og på en sånn etappe klarer ikke Lotto (McEwens lag) å kontrollere feltet, mener Kvålsvoll.

Den siste etappen, som ender på Champs-Elysées i Paris, ender vanligvis med en massespurt. Seieren vil i så fall stå mellom de beste spurterne.

- Thor ser veldig fram til Champs-Elysées, men der klarer han ikke å ta så mange poeng på McEwen, understreker Kvålsvoll. Selv om Hushovd skulle vinne den etappen, havner neppe australieren langt bak.

Deilig med hviledag
I dag nyter de 160 gjenværende deltagerne i Tour de France en etterlengtet hviledag. Men selv på en hviledag står trening på dagsplanen.

- Han er nok ute et par timer med laget. Ellers går det i å slappe av og tenke på andre ting. Han får blant annet besøk av noen kompiser, forteller Hushovds trener.

Og hva tror egentlig Atle Kvålsvoll om mulighetene til å vinne poengtrøya?

- McEwen gir seg ikke uten kamp. Men jeg tror fortsatt det er en realistisk sjanse.

Kvålsvoll advarer også mot Erik Zabel.

- Det ene er å riste av seg McEwen, det andre er å ta poeng fra Erik Zabel. Han er ingen hvem som helst. Zabel er jo også med på den 18. etappen, hvis Thor er det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere