RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal Kowalczyk tukte Bjørgen

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)
Sist oppdatert:
Sykler i snøstorm og konkurrerer mot menn.

Justyna Kowalczyk var suveren i Tour de Ski, men måtte se Marit Bjørgen snappe sammenlagtseieren i verdenscupen forrige sesong.

Nå mobiliserer den polske jenta for å komme seg tilbake på verdenscuptronen, som hun har vunnet tre ganger tidligere.

– Treningsopplegget er perfekt. Justyna har aldri vært i bedre form enn i år, sier trener Alexander Vieritielnyj til Polsk Telergambyrå, ifølge NRK.

Han forteller at den polske VM- og OL-mesteren har fått gjort alt etter planen, blant annet har hun deltatt på en knallhard vintertriathlon i Polen.

– Sykling på snø er en skikkelig fysisk utfordring, og Justyna skal bruke piggdekk, sa treneren til Polsk Telegrambyrå før løpet.

Under konkurransen var været så ille at det ikke engang ble ført resultatlister. Snøstormen stoppet imidlertid ikke den polske maskinen som fullførte etter 7 kilometer terrengløp, 12 kilometer sykling på snø og 10 kilometer langrenn i fristil.

– Det er ganske annerledes å trene her enn å trene i de andre sommermånedene. Vi er veldig fornøyde med hvordan det har gått, sier treneren til Kowalczyks hjemmeside.

Den polske langrennsdronningen har kjørt sitt beinharde treningsopplegg i sommer, som blant annet består av å dra store bildekk opp motbakker. Om det holder til å slå Bjørgen og Therese Johaug til vinteren gjenstår å se. For øyeblikket er Kowalczyk hjemme i Polen for å sjekke kneet sitt, etter operasjonen i mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere