RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal Liverpool få skikk på Suarez

Foto: Getty Images / All over Press
- Dette vil påvirke framtiden hans, sier Liverpool-direktør.

Luis Suarez har trolig spilt sin siste kamp for Liverpool denne sesongen etter at FA opprettet disiplinær sak mot uruguayaneren som følge av søndagens biteepisode.

En uavhengig disiplinærkommisjon vil møtes onsdag og diskutere hvor hardt Liverpool-spissen skal straffes.

Vil beholde ham
Til tross for at søndagens uheldige Suarez-episode kun er én av mange i hans karriere på Anfield, ser klubben ut til å stå bak spilleren og ønsker ikke å selge ham i sommer.

- Det påvirker framtiden hans på den måten at vi må jobbe med disiplinen hans, men Luis er en veldig viktig spiller for klubben, sier direktør Ian Ayre til Liverpoolfc.com

Ayre ser mer enn gjerne at Suarez blir værende på Anfield ut kontraktstiden dersom han får skikk på disiplinen.

- Som vi har sagt, signerte han en ny fireårskontrakt i fjor sommer, og vi ser mer enn gjerne at han fullfører den kontrakten. Han er en fantastisk spiller, toppscorer og alt vi trenger i en spiss, så det er ingen forandring der.

Rodgers' ansvar
Liverpool-direktøren mener det nå ligger et stort ansvar hos Brendan Rodgers.

- Det handler om å få han tilbake på riktig spor igjen, og det blir en stor jobb for Brendan når det gjelder å få Luis til å jobbe med den siden ved seg selv.

Politiet kommer ikke til å se på saken ettersom Ivanovic har uttalt at han ikke er interessert i å anmelde forholdet, skriver The independent.

Samtidig har Adidas, som sponser Suarez, gått ut og fordømt hans handlinger, men det ser likevel ut til at uruguayaneren får beholde sin avtale med utstyrsgiganten.

- Adidas tar slike hendelser veldig seriøst og godtar ikke Luis Suarez' oppførsel. Vi vil minne ham på hva vi forventer av våre spillere, skriver Adidas i en pressemelding.

- Suarez er lei seg
Også Liverpools eiere i Fenway Sports Group skal være fornøyde med hvordan Liverpool har håndtert situasjonen. Ian Ayre håper at biteepisoden blir et tilbakelagt kapittel så fort som mulig.

- Vi, og spesielt Brendan, skal jobbe med Luis og denne siden av ham. Du kan se på ham hvor lei seg han er når du snakker med ham. Han føler at han skuffet mange på grunn av det han gjorde, sier Ayre.

Psykologhjelp
Liverpool har blitt tilbudt å sende Suarez til sinneterapi, men det er sannsynlig at klubben ønsker å benytte seg av sin egen idrettspsykolog, Dr. Steve Peters.

Peters har vært på Melwood en gang i uken stort sett gjennom hele sesongen. Craig Bellamy har blant annet gitt Peters mye av æren for at han fikk skikk på karrieren sin.

Suarez kan trolig vente seg en tøff straff fra FA. En talsmann for statsministeren mener det bør tas inn i vurderingen at Liverpool-spissen er et forbilde for mange unge.

- Det er opp til fotballforbundet å vurdere. Jeg mener det bør tas med i vurderingen at profilerte spillere ofte er rollemodeller, sier talsmannen ifølge Telegraph.

Luis Suarez kan vente seg straffen fra FA i slutten av denne uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere