Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal LSK bli bedre

Tom Nordlie forklarer Lillestrøm-planen for 2008.

LA MANGA (Nettavisen): Tom Nordlie (45) har ambisjoner. Store ambisjoner for sitt høytelskede Lillestrøm-lag. Men foreløpig vil han ikke love gull og grønne skoger på Romerike. Bare at det skal vokse.

Mye og godt.

Og han er klar på at Lillestrøm skal bli bedre enn i fjor, da laget ble nummer fire i serien og vant cupfinalen. Man vil se et sterkt forbedret Åråsen-lag denne sesongen, mener Nordllie.

- Målene er mange, sier han.

Defensive og offensive mål
Og ramser opp hvilke ting de har jobbet med på Åråsen siden fjorårssesongen:

- Vi vil utvikle forsvarspillet. Vi skal bli flinkere defensivt i situasjoner en mot en. Markeringene i egen sekstenmeter skal bli bedre. Vi var flinke til å nekte motstanderne innlegg i fjor, det skal fortsette. Dessuten skal vi klare å variere presshøyden vår. Offensivt press var bra i fjor, det defensive var ikke fullt så bra.

- Og én ting til: Oppspillene fra forsvaret skal bli bedre. Det er ikke slik at vi er dårlige på oppspill og bare måker ut ballen, men vi skal bli enda bedre. Akkurat der synes jeg Stabæk er veldig gode.

Med seg i trenerteamet har Nordlie en stab med en bakgrunn og kompetanse de fleste Tippeliga-klubber ville misunt ham. Ved deres hjelp er han sikker på at han vil lykkes. Også i de offensive målene, som på ingen måte er noe mer passive enn de defensive målene.

- Vi skal bli flinkere til å skape overtall fremover på banen, og å komme til flere innlegg og avslutninger. Også komme til direkte gjennombrudd, og komme til flere skudd fra distanse. Det er slikt jeg vil se mer av – sånn det var under Koren-tiden her, sier Nordlie.

- Må bli flinkere på egne dødballer
- Alle tror vi er et dødballag, men vi må bli mye flinkere på våre egne dødballer, og nå har vi drillet en fem-seks mann for at dette skal sitte bedre.

LSK-treneren er likevel ikke bare opptatt av det som skjer på banen. Vel så viktig vil det være å beholde roen ved forhold som man faktisk ikke kan påvirke.

- Vi jobber for å kunne takle alle mulige scenarioer som måtte oppstå, men vel så viktig er det at vi ikke skal la oss påvirke av de ytre tingene vi ikke kan gjøre noe med – som dommere, publikum og baneforholdene.

Roser støtteapparatet opp i skyene
Han mener laget er på rett vei – mye fordi han har et apparat rundt seg han ikke kan få skrytt nok av.

- Vi har kanskje ikke offensive og defensive trenere slik som enkelte andre lag har, men vi har veldig klart definerte oppgaver i teamet vårt, noe som gjør jobben mye enklere.

- Målet er at dette apparatet rundt meg skal gjøre det mulig for meg å involvere meg mindre i selve treningene, men at jeg skal få et større bilde og bedre oversikt, og at jeg i større grad kan gå rundt å klappe folk på skulderen og drive mer individuell trening.

Fortsatt er ikke årets stall komplett, og Tom Nordlie legger ikke skjul på at han ønsker seg inn en kvalitetsspiller fremme på siden. Men skulle man ikke klare å få inn noen nå, så har han tålmodighet til å vente.

- Det er ikke noe vi må ha nå, jeg er mest opptatt av de vi allerede har her. Får vi ikke flankespilleren vår nå, kan jeg vente til sommeren.

- Vi skal ta steg, og målet er å være der i toppen i år også, og slåss om titler. Men – marginer og tilfeldigheter avgjør.

- Dessuten vi ønsker å gjøre det bra i europacupen i år. Bedre enn i fjor, sier han smilende.

Forbedring, ikke forandring
Lillestrøm og Tom Nordlie fikk tyn for sin europacupinnsats i fjor, og det blåste friskt etter begge kampene mot miniputten Käerjéng fra Luxembourg. Det samme skjedde etter bortekampene mot Brann og Odd, men Nordlie lover han har lært – uten at det betyr at han har tenkt å legge om stilen helt.

- Lillestrøm er en klubb som skal sprenge grenser på mange måter, vi ønsker ikke å ha mentale sperrer, og ønsker å få spillerne til å tro at alt er mulig.

- Men det er ikke mulig å forandre meg - men jeg kan forbedre meg. Engasjementet kan ikke forsvinne, men vi skal være kloke i år.

- All energi på eget lag
De som har fulgt Tom Nordlie fra sidelinja i de siste årene, vet at 45-åringene har blitt roligere med årene, både i kamp og under trening. Han kan hoppe opp og brøle fortsatt, som han nylig gjorde det i treningskampen mot HamKam, men selv understreker han at han i alle fall er blitt rundere i kantene med årene. Dermed kan han avslutte med følgende løfte for fotballsesongen 2008.

- All min energi skal brukes på eget lag, og ikke på ytre forhold.

Den 30. mars får du se med egne øyne. Da tar Lillestrøm imot Tromsø i sesongens første seriekamp.

Les flere fotballsaker i Nettavisens fotballmagasin

Her finner du flere sportssaker

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter