Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal Molde bli et topplag

Ole Gunnar Solskjær har klare meninger om hva som skal til.

MOLDE (Nettavisen): Det er tilsynelatende langt fra en ellevteplass til gullkamp, men i norsk fotball har avstanden gang etter gang viste seg å være kortere enn andre steder.

Molde ble nummer to i Tippeligaen i 2009 og endte på ellevteplass i 2010.

Sikter mot Europa
- Målet er å kvalifisere seg til Europa, konstaterte Ole Gunnar Solskjær på mandagens pressekonferanse på Aker Stadion.

Dette målet gjelder sesongen 2011. På lenger sikt er målet gull. Det har Ole Gunnar Solskjær slått fast for lenge siden, og det nøler han ikke med å gjenta.

- Jeg har vunnet serien en del ganger og vet hvor godt det føles.

37-åringen som ble en internasjonal superstjerne i Manchester United, tar med seg en rekke ting fra Old Trafford for å klare dette, men én ting rangerer han som viktigere enn alt annet: Vinnervilje.

- Vi må få inn vinnerskaller, ja, bekreftet Moldes nye manager.

Vil ikke binde seg
Han har lenge gledet seg til mandag 10. januar. Etter at han bestemte seg for å takke ja til jobben i Molde, har det nemlig vært vanskelig å konsentrere seg om jobben som andrelagstrener i Manchester United.

- Det ble vanskelig i United, for jeg så sånn fram til dette. Jeg gleder meg til det kommer skikkelige kamper igjen. Jeg har vært reservelagstrener for lenge, sa Solskjær, og utdypet dette med at han ble frustrert over at kvaliteten på motstanderne i reservelagsligaen varierte fra «junior» til «Premier League».

Rent taktisk vil ikke Solskjær binde seg til én formasjon.

- Det blir fleksible formasjoner, tror jeg. Det blir forhåpentligvis litt rotasjoner både i midtbaneleddet og framover. Om det blir 4-3-3 eller 4-4-2 er alt etter motstander og hvilke problemer de kan gi oss, og på hvilke problemer vi kan gi dem.

Les også: - I dialog med 4-5 spillere

Barcelona, United, Arsenal
Det som imidlertid er sikkert, er at Solskjær ønske å se et Molde-lag som vinner ballen så raskt som mulig og deretter legger mest mulig fokus på gjennombruddshissighet.

- Jeg har vært i Manchester United i mange år. Jeg har vært trener og spiller der. Du har selvfølgelig lyst til å ligne på dem. Idealistisk sett skal du spille som Barcelona, Manchester United eller Arsenal. Vi er nødt til å finne en måte å spille på selv. Men jeg har lyst til at spillerne skal gå på banen med selvtillit. De skal ha stolthet og spillerglede utpå der.

- Det er kanskje det viktigste av alt, at spillerne går utpå der og gjøre det dem kan. Det er mange gode fotballspillere her. Det er farlig å si at vi skal spille offensiv, attraktiv, underholdende fotball, men vi skal i alle fall prøve på det.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken