Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal Myggen trenes

- Skadeforebyggende trening blir viktigst, sier Starts fysiske trener til Nettavisen.

Jørg Inge Stray Pedersen er mannen som alle Start-tilhengere bør sette sin lit til i tiden fremover. Starts fysiske trener er nemlig den utvalgte som har fått i oppgave å trene Erik Mykland tilbake til gamle takter.

Les også: - Erik ba om en sjanse

Onsdag ble det nemlig klart at den tidligere landslagmannen gjør comeback som fotballspiller. Midtbanestrategen skal trene med Start de kommende månedene, for å komme tilbake i tilfredsstillende fysisk form.

- Dette er veldig gøy for oss og vi skal gi alt for å få han i form, sier Stray Pedersen til Nettavisen.

De neste ti dagene fremover skal han bruke på å gjøre seg opp et bilde av hvordan kroppen til Mykland fungerer, og da blir det fokus på styrke, kondisjon og skadeforebyggende trening.

Trener alene
- Den største utfordringen er at kroppen skal belastes hver dag og det å bli fysisk sterk nok til å unngå skader, sier Start-treneren videre.

Stray Pedersen forteller Nettavisen at Myggen ikke skal trene med resten av laget i starten og at det er viktig å få kroppen vant med hardere treningsmengde.

- Vi kjører en kondistest neste uke og ser hvor lista ligger da, jeg vet at han før var en lettrent spiller så jeg er sterk i troen på å få han i form, fortsetter Stray Pedersen.

- Virker motivert
På onsdagens trening ble det først stabilitetstrening, så litt sykling og deretter løping til slutt, ifølge den fysiske treneren. Altså ingen balløvelser for Myggen som i sin forrige aktive æra nettopp var kjent for å være god venn med ballen.

- Han virker motivert for oppgaven, mener Stray Pedersen.

Treneren presiserer at det ikke er satt noen datoer for når Erik Mykland eventuelt skal være spilleklar og at de gjør løpende vurderinger på formen i tiden fremover.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene
Fotballgal? Prøv dette spillet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Nå kan du chatte med United-legender før storkamper

Kommentarer til denne saken