RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal Nordhaugs lag utfordre Froome

Foto: Robin Van Lonkhuijsen (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Vil ha flere kapteiner i Tour de France 2014.

Lars Petter Nordhaug nederlandske profflag leverte lenge en strålende prestasjon i årets Tour de France.

Klatrerne Bauke Mollema og Laurens Ten Dam var blant de fem beste etter 15 etapper i treukersrittet.

Les også: Nordhaugs lagkamerat kjørte seg inn på pallen

- Det viktigste rittet
I den siste uka fikk duoen det tøft. Mollema slet med sykdom, og Ten Dam klarte ikke å prestere som i begynnelsen av rittet.

Til slutt endte Mollema på sjetteplass. Ten Dam var den 13. beste rytteren da regnskapet ble gjort opp i Paris.

I neste års ritt vil Belkin-laget også stille med Robert Gesink i toppform. Det forteller nederlenderen til velonews.com.

- Jeg kommer til å sykle touren. Det er det viktigste rittet i hele sesongen. Det er i Frankrike jeg og lagkameratene mine ønsker å være i toppform, sier Gesink.

Tungt Giro d'Italia
Den nederlandske klatreren syklet Tour de France også i år. Sammen med blant andre Nordhaug forsøkte han å hjelpe Mollema til en pallplassering sammenlagt. 27-åringen hadde ingen egne ambisjoner i sammendraget.

- Jeg syklet Giro d’Italia og var ikke i min beste form da touren startet. Det fungerer ikke med tanke på sammendraget, og planen var heller ikke å kjøre for en topplassering. Det var Mollemas oppgave, forklarer Gesink.

Les også: Nordhaug dro kompis til seier

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GOD KLATRER: Robert Gesink ble tvunget til å stå av Giro d'Italia grunnet sykdom. Likevel var han tolvtemann da han brøt etter 18 etapper.
GOD KLATRER: Robert Gesink ble tvunget til å stå av Giro d'Italia grunnet sykdom. Likevel var han tolvtemann da han brøt etter 18 etapper.

27-åringen var Belkins kaptein i giroen. Det gikk ikke som nederlenderen ønsket, og Gesink brøt rittet etter 18 etapper grunnet sykdom. Han var tolvtemann i sammendraget da han reiste hjem.

- Giroen gikk dårlig, men av og til blir man syk, sier nederlenderen til velonews.com.

- God idé å starte med to kapteiner
I 2014 vil han sammen med Mollema starte Tour de France som kaptein.

Les også: Tour de France til England

Chris Froome har varslet at han kommer til å forsøke å forsvare årets seier. Alberto Contador er en annen som har uttalt at han vil sykle neste års tour. Verdensmesteren Rui Costa vil også gi sammendraget et forsøk. Trioen er noen av profilene Belkin-duoen må kjempe mot om de skal ende på podiet på Champs-Élysées.

- Jeg skal jobbe med Mollema. Alle vet hvor farlig touren er, og derfor tror jeg det er en god idé å starte rittet med to ryttere som kan kjøre hjem et toppresultat i sammendraget, forteller Gesink til velonews.com.

- Vi er kapable til å gjøre det bra i sammendraget i Tour de France. Det er den store planen, avslutter Gesink.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere