Slik skal Northug finne OL-formen

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kan bli vraket fra stafettlaget.

13.02.14 09:34

Petter Northug står i fare for å bli vraket som ankermann på det norske stafettlaget. Derfor har han i samråd med landslagsledelsen iverksatt en kriseplan.

Det melder Dagbladet i torsdagens papirutgave.

Langrennsesset vil nå ta det med ro i noen dager, for å kunne mobilisere frem mot stafetten og femmila.

- Har blitt for tøft
Hans personlige trener Eirik Myhr Nossum er enig i vurderingen til landslagsledelsen.

- Vi har fulgt Petters gamle suksessoppskrift. Det vil si at han har trent enormt mye inn mot OL. Særlig etter Tour de Ski har det blitt veldig mye.

- Dette har fungert veldig bra tidligere, men nå ser vi at det kan ha blitt for tøft. Trolig fordi grunnlaget hans ikke er like bra som før på grunn av det tre ukers lange treningsavbruddet under virussykdommen i høst, sier Nossum til Dagbladet.

Nossum håper nå at rolige dager kan hjelpe Northug med å få overskuddet tilbake. Planen er at han skal gå et par rolige skiturer hver dag.

- Han er i god form
Landslagstrener Trond Nystad tror det kan være akkurat hva Strindheim-løperen trenger for å kunne finne OL-formen i siste liten.

- Petter er ikke i så dårlig form som mange har antydet. Faktisk er han i god form. Han henger med lenge, men får problemer når det drar seg til på slutten.

- Dette er et forsøk på å få frem det vi vet han har inne, men som han hittil ikke har fått fram i konkurransene, sier Nystad.

Torsdag går de norske herreløperne testløp i OL-byen. Northug vil imidlertid ikke stille.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag