OBERSTDORF (Nettavisen): VM i skiflyging går over to dager. Bjørn Einar Romøren leder etter to av fire hopp.

Natt til lørdag skal han sove på VM-ledelsen.

Det kan være en krevende øvelse for nervene. 26-åringen fra Hosle har mye å tape. Og avstanden ned til Gregor Schlierenzauer er bare 2,2 poeng. Martin Koch 2,8 poeng bak.

Se her for komplett resultatliste etter fredagens VM-hopping.

Jogging og sauna
Derfor kunne Mika Kojonkoski bare minutter etter at Romøren landet til ledelse etter to hopp fortelle hva resten av kvelden kommer til å inneholde.

- Bjørn Einar skal jogge, svømme og ta sauna. Alt handler om å lade batteriene på nytt, forteller Kojonkoski.

Selvfølgelig skal sjefen også ha en samtale med Romøren. De skal se på video og snakke om det som blir viktig lørdag. Nemlig å ikke bli overivrig, ikke bli fristet til å ta i litt ekstra. Kojonkoskis mantra er «back to basic» og «normal is enough».

- Og det blir veldig viktig å være offensive lørdag. I skiflyging er det fort gjort å begynne å nøle, poengterer han.

- Mer voksen
Kojonkoski er veldig klar over at det ikke alltid har vært en selvfølge for Romøren å holde beina på bakken. Torsdag advarte han mot at Romøren kunne bli for selvsikker etter den strålende hoppingen i Willingen sist helg.

Enn så lenge ser det ut til at bæringen har kontroll over situasjonen.

- Jeg er veldig imponert over at Bjørn Einar klarer å prestere stabilt på dette nivået. Han har blitt mer voksen, smiler Kojonkoski.

Selv er Bjørn Einar Romøren både lavmælt og ordknapp etter hoppene på 214,5 og 213,5 meter.

Leser seg i søvn
- Det er veldig godt å lede VM, medgir hans mens rakettene smeller over Heini Klopfer-bakken – som om mesteren allerede var kåret.

Samtidig lover han at det fortsatt er mer å hente.

- Det er fortsatt mye å gå på hvis jeg får trykt enda mer ned i hoppet. Men jeg treffer ganske bra i dag, sier Romøren, som har planer om å lese seg i søvn med faglitteratur.

- Jeg leser faktisk på et lite fag som heter budsjettering, røper Romøren – uten å ville budsjettere med noe som helst før den avgjørende VM-dagen.

Mens Romøren innfridde, var det tungt for de andre norske hopperne den første VM-dagen.

Skuffet Kojonkoski
- Jeg er skuffet over laginnsatsen. Vi er ikke på det nivået jeg hadde ventet, medgir Mika Kojonkoski.

Roar Ljøkelsøy røk ut allerede etter første omgang. Anders Bardal kom seg så vidt inn blant de 30 som får hoppe fire VM-hopp. Han ligger på 23.-plass etter første VM dag, med hopp på 178,5 og 194 meter.

- Jeg treffer ikke helt i dag, men føler samtidig at jeg er veldig nær. Jeg har tross alt ikke hoppet så mye skiflyging, sier Tom Hilde. Han er nummer 11 etter hopp på 203 og 200 meter.

- Dette er ikke bra nok. I morgen handler det om å ha det gøy, fastslår Anders Jacobsen, som er nummer 14 etter hopp på 194,5 og 202 meter.

Laget klart
Umiddelbart etter fredagens konkurranser kunngjorde at det norske laget i søndagens lagkonkurranse kommer til å bestå av de fire hopperne som fortsatt er med i den individuelle konkurransen.

Roar Ljøkelsøy blir likevel værende i VM-byen som reserve.

- Jeg tror det er fullt mulig for guttene å heve seg til søndag, sier Kojonkoski til Nettavisen.

Her kan du prøve Nettavisens eget hoppspill

Les alt om VM i skiflyging i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.