Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal Spania slå Russland

Skal kontre russerne i senk.

Russland har til tider spilt fantastisk angrepsfotball under årets fotball-EM og har så langt vært en av de største attraksjonene under sommerens mesterskap. Torsdag braker de sammen med Spania til en kamp som vil avgjøre hvem som går til finalen.

Spanjolene på sin side har en klar oppfatning om hvordan det russiske fyrverkeriet skal stoppes.

Følg kampen minutt for minutt i vårt livesystem, eller se kampen direkte på TV 2 Sumo (betalingstjeneste) fra klokka 20.45.

- Passer oss perfekt
På onsdagens presskonferanse pekte flere spanske spillere på at russernes angrepsvillige spillestil passer dem bra. Da lagene møttes i gruppespillet var Luis Aragones menn dødelig effektive og kontret inn fire mål i en kamp de vant 4-1.

Midtbanestjernen Andres Iniesta tror imidlertid at torsdagens kamp blir ganske annerledes. Barcelona-spilleren er likevel overbevist om at russernes spillestil passer Spania perfekt.

- De er fulle av selvtillit om dagen. De liker å holde ballen i laget og gå raskt i angrep. Denne spillestilen kan være en fordel for oss, fordi vi er gode på kontringer.

- VI har jo spilt mot dem en gang tidligere i mesterskapet, men semifinalen blir en helt annen affære. Det står mye på spill og kampen kommer til å bli veldig intensiv, sier Iniesta ifølge Reuters.

Manglet Arsjavin
Spanias høyreback Sergio Ramos tror også at de møter et helt annet Russland på torsdag, enn det de møtte i gruppespillet. Han er spesielt bekymret for russernes stjernespiller Andrej Arsjavin, som ikke var på banen i lagenes første møte.

- Russland har overrasket oss alle. De har til tider spilt veldig bra fotball. Det burde bli en åpen og bra fotballkamp og vi får bare håpe at resultatet går vår vei, sier Ramos.

- I den første kampen manglet de sin kanskje viktigste spiller, Andrej Arsjavin. Vi blir nødt til å være ekstra oppmerksomme på angrepene han starter langs venstresiden. Stopper vi russerne der, har vi en god sjanse til å vinne, sier Ramos.

Også Real Madrid-spilleren tror at Spanias farligste våpen i torsdagens semifinale blir kontringene.

- Vi må ta de kontringsmulighetene vi får, det er vår beste mulighet til å vinne kampen, sier spanjolen.

- Ikke på mitt beste
Ramos har ikke hatt noe stort mesterskap så langt og har blitt betegnet som det spanske forsvarets svakeste punkt. Spilleren selv mener at han har noe å bevise i den resterende delen av turneringen.

- Jeg er klar over at jeg ikke har spilt opp mot mitt beste så langt i turneringen, men jeg spiller bedre og bedre for hver kamp og jeg gjør alltid så godt jeg kan.

- Forhåpentligvis går ting min vei på torsdag, slik at jeg får vist fansen hva jeg kan. Jeg håper vi går helt til finalen slik at jeg får bevist hvor bra jeg kan være, sier Ramos.

- Det siste steget
Spanias venstreback Joan Capdevila, som spilte en stor kamp da spanjolene beseiret Russland i gruppespillet, mener laget nå har en unik sjanse til å bryte landets mesterskapsforbannelse.

- Vi har spilt fantastisk så langt i mesterskapet, men det gjenstår å ta det siste steget.

- Dette er sjanse det kan ta lang tid før vi får igjen. Jeg tror vi bare må slappe av og nyte kampen, det er da vi spiller best, sier Capdevila.

Spania og Russland møtes til semifinale klokken 20.45.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!
Fotballgal? Prøv dette spillet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken